Meny
 

Noe tapt og noe vunnet

; Hilde Stubhaug (Oversetter)

«En utrolig historie.»

, Adresseavisen Terningkast 5
En utrolig historie om overlevelse, fanatisme og verdien av kunnskapTara er sytten år gammel første gang hun setter sine ben i et klasserom. Hun vokser opp i fjellene i Idaho med foreldre som forbereder seg på dommedag: De bunkrer opp med mat, sover med fluktveske i senga og er motstandere av sykehus og leger. Les mer
Vår pris
119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 119,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Om boka

En utrolig historie om overlevelse, fanatisme og verdien av kunnskapTara er sytten år gammel første gang hun setter sine ben i et klasserom. Hun vokser opp i fjellene i Idaho med foreldre som forbereder seg på dommedag: De bunkrer opp med mat, sover med fluktveske i senga og er motstandere av sykehus og leger. Som ungdom begynner Tara utdanne seg selv og klarer opptaksprøven til universitetet. Her lærer hun om verdensbegivenheter hun aldri har hørt om før, som Holocaust og om den amerikanske borgerrettsbevegelsen. Suget etter å vite mer, lære mer, forstå mer, bringer henne til Harvard og Cambridge. Først da begynner hun å spørre seg selv om hun har reist for langt. Om det fortsatt finnes en vei hjem.
Noe tapt og noe vunnet fikk fantastiske kritikker og gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste da den kom ut. Den gripende oppvekstfortellingen fra virkeligheten har vakt enorm internasjonal interesse og var på en rekke lister over de beste bøkene fra 2018, i alt fra Time Magazine til Vogue og The Economist. Amazon utropte den til årets beste bok i 2018.

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?

Anmeldelser

«En utrolig historie.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«… drivande godt om vegen frå skraphaugen til doktorgraden.»

, Dag og Tid

«'Noe tapt ...' er lett å like. En eventyrlig historie ... [boka] gir åpenbart et interessant, nesten litt frikshowaktig, innblikk i en spesiell subkultur. Den vekker interessante spørsmål om mangfold og inkludering, om grensene for religiøs frihet, for familien som bærekraftig organisasjonsenhet i et utviklet og sivilisert samfunn. ... Som Obama sa det: en bemerkelsesverdig selvbiografi, om et fantastisk liv.»

, Dagsavisen

«Romanen skildrer en oppvekst så sår og dramatisk at jeg knapt har lest maken.»

«Westover evner å uttrykke et følelsesliv rikt på nyanser som er nødvendig når ytre vellykkethet lider under mangelen av å være et helt menneske.»

, Gjengangeren

«Bemerkelsesverdig.»

«Et lysende eksempel på hva man kan oppnå hvis man bestemmer seg for noe ... en inspirerende og virkelig unik oppvekstskildring.»

«Hjerteskjærende, hjertevarmende – den beste oppvekstskildringen på flere år.»

«Westover skriver med usedvanlig intelligens og eleganse.»