Min side Kundeservice Bli medlem

Familieretten

Denne fremstillingen tar sikte på å dekke de læringskrav som stilles i familieretten, som inngår i 1. studieår ved jus-studiet i Oslo. Det betyr at fremstillingen skal gi en innsikt i familierettens problemstillinger og oversikt over regelverket. Les mer

550,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne fremstillingen tar sikte på å dekke de læringskrav som stilles i familieretten, som inngår i 1. studieår ved jus-studiet i Oslo. Det betyr at fremstillingen skal gi en innsikt i familierettens problemstillinger og oversikt over regelverket. Tyngdepunktet ligger i bokens fjerde og femte kapittel - her drøftes de sentrale spørsmål om formuesordningen mellom ektefellene og det økonomiske oppgjøret ved separasjon og ved skilsmisse. Særlig vekt er lagt på behovet for og utformingen av avtaler som avviker fra lovens normalordning for delingen. Fremstillingen tar videre opp de mest sentrale problemstillinger som reiser seg mellom samboere. Det er også tatt med stoff om familierettens internasjonale sider, slik læringskravene forutsetter.
Vi har imidlertid også tatt med stoff som faller utenfor det som er satt som kunnskaps- og læringskrav for studiet, slik at boken fremstår som en systematisk fremstilling av familieretten. Om avgrensningen her vises det til studieplanen for 1. studieår. I den grad boken også vil bli brukt andre steder enn i Oslo, vises det til studieplanene for vedkommende institusjon.
Det stoffet som er satt i petit faller i sin helhet utenfor læringskravene. Vi har lagt vekt på at fremstillingen av læringskravene ikke forutsettes supplert av petitavsnittene. I disse avsnittene har vi tatt med henvisninger til rettskildematerialet, ikke minst rettspraksis, og problemstillinger av mindre interesse på studentstadiet. Dette er stoff som i første rekke retter seg mot den praktiserende jurist, som erfaringsmessig bruker bøker av denne karakter. Dette betyr således ikke en «snikutvidelse» av «pensum», selv om en del studenter skulle vise interesse for dette stoffet.
Det gode samarbeidet forfatterne av denne boken har hatt om tidligere utgaver ble tilendebrakt da Peter Lødrup gikk bort den 16. juni 2010, i en alder av 77 år.

Niende utgaven er ajourført mht. lover, rettspraksis og litteratur. Ellers er det ikke foretatt vesentlige forandri

Detaljer

Forlag
Peter Lødrup og Tone Sverdrup
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
477
ISBN
9788291724164
Utgave
9. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Familieretten
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Familieretten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ektepakt

Hans Christian Steenstrup
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
299,-
 

Samboeravtale

Hans Christian Steenstrup
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv