Meny
Den dunkle dottera - Elena Ferrante

Den dunkle dottera

; Kristin Sørsdal (Oversetter)

«Denne lille romanen er på et vis som en sterk og vakker skriveøvelse før Ferrantes Napolikvartett – som hun neppe forutså komme.»

, VG Terningkast 6
Leda er ei 47 år gammal veletablert yrkeskvinne. Døtrene har nettopp flytta til faren i Canada, og no ser ho fram til å dra på ferie aleine til sørkysten av Italia. På stranda er ho kvar dag omgitt ein av støyande, napolitansk storfamilie. Les mer
Vår pris
349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Leda er ei 47 år gammal veletablert yrkeskvinne. Døtrene har nettopp flytta til faren i Canada, og no ser ho fram til å dra på ferie aleine til sørkysten av Italia. På stranda er ho kvar dag omgitt ein av støyande, napolitansk storfamilie. Ho blir meir og meir opptatt av ei ung jente og dottera hennar. Ho vekslar mellom å beundre og vere sjalu på den unge jenta og barnet, men avskyr familieklanen som omgir dei. Leda blir overvelda av minna om dei vanskelege og ukonvensjonelle vala ho gjorde som ung mor, og konsekvensane dei fekk for henne og familien.
Elena Ferrante er av The New York Times omtalt som "ein av dei største romanforfattarane i vår tid". Dei kraftfulle romanane har gripe lesarar over heile verda. «ei intens gjennomtenking av kvinneliv og moderskap frå forfattaren av Svikne dagar» World Literature Today. «sjokkerande oppriktig, direkte og ugløymeleg. Med enkle middel byggjer ho opp ei kraftfull forteljing.» Publishers Weekly.

Elena Ferrante har sidan 1992 gitt ut fleire kritikarroste romanar. Med Napoli-kvartetten fekk Ferrante eit stort internasjonalt gjennombrot. Elena Ferrante er eit pseudonym. Ingen andre enn det italienske forlaget kjenner identiteten til Elena Ferrante.

Opplesing: Gjertrud L. Jynge
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Guri Hjeltnes, VG
Terningkast 6 Jon Rognlien, Dagbladet
Terningkast 6 Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen
Terningkast 6 Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 May Grethe Lerum, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Samlaget
Språk: Norsk Nynorsk
Spilletid: 309 Min.
ISBN: 9788252195781
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: La figlia oscura
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Denne lille romanen er på et vis som en sterk og vakker skriveøvelse før Ferrantes Napolikvartett – som hun neppe forutså komme.»

, VG Terningkast 6

«... en kruttsterk salve fra sør.»

, Dagbladet Terningkast 6

«Enda en fin roman av Ferrante.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«... en mester i detaljerte skildringer av fortettede scener.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Melankolsk og svært godt komponert roman om et kvinneliv og familiebånds betydning.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Elena Ferrante byr på ei forteljing som vil skake og røre lesaren, ikkje berre vi som er døtre, men alle som er fødd av ei mor.»

, BOK365 Terningkast 5

«Elena Ferrantes nye bok på norsk er en thriller. Hovedfortellingen kan synes banal, men romanen inneholder de samme store spørsmålene som foldet seg ut i Napoli-kvartetten.»

, NRK P2

«Mamma mia, så bra! ... Ei skarp og klok utforsking av livsløgner og forventningar. ... Alle som syns det verkar litt heftig med fire tjukke bind frå Napoli, må gjerne starte her. For «Den dunkle dottera» glitrar. Så også Kristin Sørsdals omsetjing. Igjen.»

, Dagsavisen