Døden er et slit

«Jeg har ingen forventninger om å le av syrisk samtidslitteratur, men Døden er et slit oppleves som ekte galgenhumor. Romanen er full av sprø scener og absurd situasjonskomikk»

Ingunn Økland, Aftenposten

Gamle Abdel Latif dør fredfullt på et sykehus i Damaskus. Før han dør forteller han sønnen Bolbol sitt aller siste ønske: Å bli begravet på familiens gravlund i forfedrenes landsby Anabiya i Aleppo-regionen. Les mer

125,-

179,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - pocket -30 % Velg flere her

Gamle Abdel Latif dør fredfullt på et sykehus i Damaskus. Før han dør forteller han sønnen Bolbol sitt aller siste ønske: Å bli begravet på familiens gravlund i forfedrenes landsby Anabiya i Aleppo-regionen. Selv om Abdel Latif ikke har vært den ideelle far og Bolbols forhold til søsknene er anstrengt, bestemmer han seg for å overtale den eldre broren Hussein og søsteren Fatima til å bli med og frakte farens kropp til Anabiya, en totimers kjøretur fra Damaskus. Men landet er en krigssone. Barndommens landskap er nå forvandlet til en labyrint av livsfarlige og uforutsigbare væpnede styrker som kjemper mot hverandre. Søsknenes avgjørelse om å sette forskjellene seg imellom til side og realisere farens siste ønske, eskalerer til en kamp på liv og død. Syria er ikke lenger et blivende sted for helter, og prøvelsene familien utsettes for underveis på reisen, mens de blir kidnappet og forhørt og fengslet, viser seg å få enorme konsekvenser for dem alle.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
213
ISBN
9788253042633
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Al mawt 'amalon shaq
Format
20 x 13 cm
Nr
8213623

Anmeldelser

«Jeg har ingen forventninger om å le av syrisk samtidslitteratur, men Døden er et slit oppleves som ekte galgenhumor. Romanen er full av sprø scener og absurd situasjonskomikk»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Eg lurer heile tida på kva som skjer bak neste sving. Saman med den utsøkte, svarte humoren, gjer dette romanen til ei bok eg les med glede. Meir Khalifa på norsk!»

Marta Norheim, NRK.no

«En autentisitet som sprenger grenser. Khaled Khalifa har skrevet en original, sjeldent velkomponert roman i et språk like fritt for forskjønnende fakter som krigen selv»

Geir Pollen, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Døden er et slit:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken

Helene Flood
Innbundet 
199,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv