Min side Kundeservice Bli medlem

Kongeriket

roman

«Avslutningen er like skjebnesvanger som en gresk tragedie. ... det er en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Jøss, så god han er ... en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

I en liten norsk bygd lever bilmekanikeren Roy et relativt fredelig og enkelt liv da lillebroren Carl vender hjem etter mange år i utlandet. Les mer

129,-

179,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

E-bøker fra 79,- Velg flere her

«Jøss, så god han er ... en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

I en liten norsk bygd lever bilmekanikeren Roy et relativt fredelig og enkelt liv da lillebroren Carl vender hjem etter mange år i utlandet. Med Carl, hans nye kone Shannon og planene om et høyfjellshotell som kan skape nytt liv i den lille bygda, begynner mørke hemmeligheter fra guttenes barndom igjen å piple fram. Da de var små, forsvarte Roy broren mot mobbere og mørke rykter, men lojaliteten mellom brødrene settes på prøve når grådighet og svik kommer i veien for Carls planer.

Når bygdas lensmann på nytt begynner å stille spørsmål ved det tragiske dødsfallet til guttenes foreldre, må Roy ta stilling til hvor langt han er villig til å gå for å beskytte broren. Og hvordan skal egentlig Roy forholde seg til at Shannon fanger hans oppmerksomhet?

Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge - om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.

«Kongeriket er noe av det aller beste Jo Nesbø har gjort - det sier ikke reint lite.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 6)

«Her er kjærlighet og svik, mørke hemmeligheter og dyp skam, grådighet og begjær ...» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 5)

«... en fortelling som minner om hvorfor Jo Nesbø er i en klasse for seg i norsk spenningslitteratur. Nesbø tillater seg som vanlig å skrive lenger enn alle sine norske konkurrenter, og likevel er det nesten synd når «Kongeriket» tar slutt.» Geir Rakvaag, Dagsavisen

«En mørk, sterk bygdekrim om familiehemmeligheter, dødelig kjærlighet, sterkt samhold og brå død.» Atle Nielsen, Bok365 (Terningkast 5)

«Her spruter blodet i rikelige doser, kvinnene er fatale og uimotståelige og hevnen er søt.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Jo Nesbø har skrevet en ulidelig spennende roman.» Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten (6 stjerner)

«Henrik Ibsen i cowboystøvler og Cadillac. Sørg for at du sitter godt, når du går i gang med Jo Nesbøs bokstavelig talt enestående krim. I Kongeriket viser Nesbø igjen at han er en av krimsjangerens beste.» Bo Tao Michaëlis, Politiken (Fem av seks hjerter)

«... aldeles fremragende thriller.» Merete Reinholdt, Berlingske (Fem stjerner)

«I read THE KINGDOM and couldn't put it down ... suspenseful ... original ... this one is special in every way.» Stephen King

Medlemsvurdering:
Første boks av Jo Nesbø jeg leser for voksne. Boka er allerede fra de første sidene spennende og god. Interessante tilbakeblikk og man blir godt kjent med karakterene i boken og får medfølelse for dem. Historie utarter seg på spennende vis og er vanskelig p legge fra seg. Blir helt klart å lese mer Nesbø hvis alle bøkene hans er av denne kvaliteten.

Annar

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203268663
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Kongeriket 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Avslutningen er like skjebnesvanger som en gresk tragedie. ... det er en uhyggelig god roman, som ingen andre enn Nesbø kunne skrevet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... her er det snakk om bekmørke krefter som holder de så ulike brødrene sammen i et ubarmhjertig og skjebnebestemt jerngrep. »

Sindre Hovdenakk, VG

«Her er kjærlighet og svik, mørke hemmeligheter og dyp skam, grådighet og begjær ...»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«En mørk, sterk bygdekrim om familiehemmeligheter, dødelig kjærlighet, sterkt samhold og brå død.»

Atle Nielsen, BOK365

«... en fortelling som minner om hvorfor Jo Nesbø er i en klasse for seg i norsk spenningslitteratur.»

Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Jo Nesbø har skrevet en ulidelig spennende roman.»

Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

«Henrik Ibsen i cowboystøvler og Cadillac. Sørg for at du sitter godt, når du går i gang med Jo Nesbøs bokstavelig talt enestående krim. I 'Kongeriket' viser Nesbø igjen at han er en av krimsjangerens beste.»

Bo Tao Michaëlis, Politiken

«... aldeles fremragende thriller.»

Merete Reinholdt, Berlingske Tidende

Medlemmers vurdering

E
Erik – 08.10.2023

– Nesbøes beste så langt. 6

R
Rune S – 28.06.2022

– Pageturner

A
Annar – 31.01.2022

– Første boks av Jo Nesbø jeg leser for voksne. Boka er allerede fra de første sidene spennende og god. Interessante tilbakeblikk og man blir godt kjent med karakterene i boken og får medfølelse for dem. Historie utarter seg på spennende vis og er vanskelig p legge fra seg. Blir helt klart å lese mer Nesbø hvis alle bøkene hans er av denne kvaliteten.

F
Falck – 18.01.2022

– Spennende, tankevekkende, velskrevet og avhengighetsskapende

l
lillemeg – 19.10.2021

– Enormt bra!!!

L
Liv Petterson – 25.08.2021

– Midt på treet

A
Ann Iren Skansen – 24.08.2021

– Kongerike

P
Per Magnussen – 06.04.2021

– Her må jeg være enig med redaktør og de andre som har gitt alle tilgjengelige stjerner. Selv om det som vanlig er endel brutalitet i en bok av Nesbø, er det på grensen til en feelgood roman. Jeg tror dette er en av de bøkene av Nesbø jeg kommer til å huske lengst.

E
E. Skjærvik – 21.03.2021

– Kongeriket

A
Afsheen ALi – 19.11.2020

– Denne boken overrasket, krim historien var god og velskrevet, og man ble dratt inn i handlingen. Det som overrasket var vel natur beskrivelsene av Norsk bygd, fjell og vær !

N
Niko E. – 28.09.2020

– Fantastisk bok, forsvarlig bokhandel!

H
Harald K – 23.09.2020

– Jo Nesbø kan dette med å skildre ensomme og tause, men handlekraftige menn. Roy Opgard er imidlertid ikke alene, her er broren Carl og hans kone Shannon, lensmannen, ordføreren og andre kommunepolitikere, frisøren, bilforhandleren, journalisten, ekskjærester osv. Alle vet noe om hverandre, alle har noe på hverandre, ingen er trygg for hva som kan trekkes fram av gamle synder. Det ulmer av mistanker og lav tillit. Det hele sys sammen av troverdige miljø- og personskildringer i et godt, moderne språk. Full pott for denne!

T
Trine – 14.09.2020

– For en bok! For et drama! For et strålende språk! Jeg ble lei meg da boken nærmet seg slutten for jeg ville lese mer av dette storslåtte dramaet. Anbefales på det varmeste. Jeg er misunnelig på dere som har denne boken ulest og foran dere. Nyt!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 02.07.2020

– «Vi er familie. Vi har hverandre og ingen andre. Venner, kjærester, naboer, sambygdinger, staten. Alt det er en illusjon og ikke verdt en dritt den dagen det virkelig gjelder. Da er det oss mot dem, Roy. Oss mot absolutt alle andre. OK?» Farens formaning skal følge Roy gjennom livet, når det virkelig gjelder er det familien som teller. Når broren Carl vender tilbake til barndomsgården med storslagne hotellplaner går det ikke lang tid før de to brødrene innser at de først og fremst har hverandre og ingen andre … Alt Jo Nesbø tar i blir til gull. Vi lesere har blitt bortskjemte med bestselger på bestselger signert Jo Nesbø. Harry Holebøkene har selvsagt satt spor, men etter hvert har det også blitt stadig flere enkeltstående romanprosjekt fra Jo Nesbø. Disse bøkene er det ekstra spennende å åpne. – Hvor tar han oss med denne gangen, er et spørsmål jeg alltid stiller meg når jeg leser Nesbø. Jeg har til dags dato ikke opplevd å bli skuffet. Denne gangen kan du glede deg til en familiehistorie med Nesbøske undertoner som du aldri har sett maken til. Og ikke minst, en hovedperson som en gang ga sin far et løfte …

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongeriket:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv