Min side Kundeservice Bli medlem

Min kamp

fjerde bok

Karl Ove Knausgårds tredje roman innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. Etter tre år på gymnaset i Kristiansand reiser Karl Ove til Nord-Norge som lærervikar. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Karl Ove Knausgårds tredje roman innebærer en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp blir utgitt som seks romaner. Etter tre år på gymnaset i Kristiansand reiser Karl Ove til Nord-Norge som lærervikar. Han møter en ny verden, og bærer med seg erfaringer han ikke selv forstår. Romanen skriver frem en ung manns ufordervete grandiositet og selvpåførte ydmykelser, oppriktigheten og umodenheten og hungeren etter eksistensiell og seksuell forløsning.

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249509522
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Serie
Oktober ebok
Min kamp 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

I
Ivona – 17.06.2016

– Fantastisk!

U
Ubo – 16.11.2010

– Det som imponerer meg mest med denne boken, og for så vidt de andre Kampbøkene er at den er veldig lettlest og til tider veldig banal samtidig som den kan glimte til med fantastiske ord og vendinger som er nydelige og intelligente. Derfor kan denne være både lettlest og vanskelig på en gang. Jeg elsker beskrivelsene av nord-norge og folkene som bor der. Jeg elsker også tankene han har om familien sin. Føler ikke hans forhold til elevene kommer godt nok frem, det er mer fokus på hans seksuelle frustasjon. På en eller annen måte forstår jeg han uten å egentlig skjønne han. Det er lett å være kritisk til Knausgård fordi han er så "oppskrytt", men legger man hele denne debatten til side og leser boken for det den er, så er dette en bok som er verdt å lese.

H
Harriet – 12.05.2010

– Det ambisiøse prosjektet til Knausgård begynner å nærme seg ¿slutten¿. Når jeg leser merker jeg at det faktum at jeg vet at dette har skjedd gjør lesningen mer spennende. Knausgård utleverer seg mye i denne boken hvor han fra en lærerjobb i Nord-Norge ser tilbake på tiden på videregående. Mange vonde følelser og situasjoner blir forsterket, det er lett og kjenne seg igjen, men også å se forskjellene. Det er interessant lesning hvordan andre mennesker tenker, når leseren kommer så tatt på hovedpersonen som her. Det er faktisk ganske lærerikt. Kanskje nettopp derfor vet jeg at jeg kommer til å lese den igjen. Boka er underholdende og lettlest, men den har ikke de store litterære kvalitetene. Det hadde jeg heller ikke ventet, så hvis man tar boken for det den er kan man få mye morsom lesning ut av den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min kamp:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv