Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Nei og atter nei

roman

«Ja og atter ja! Misantropisk roman med snert og vidd som tar tidsånden på kornet ... Nina Lykke lykkes utrolig godt med sin nye bok om ulykkelige mennesker fra middelklassen ...»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv. Og av den langt yngre rådgiveren Hanne, som er i ferd med å bli akterutseilt på familiefronten. Det er på tide å ta grep.

«Nei og atter nei» er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.

Medlemsvurdering:
Skarp roman om kjernefamiliens kår i nåtidens samfunn. Om middelklassen, familieverdier, hverdagsliv, fortvilelse, jakten etter det perfekte liv fra flere perspektiver. Godt skrevet!

Madelene

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
268
ISBN
9788249517824
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
19 x 11 cm
Nr
8127425
Priser
Ungdommens kritikerpris 2017

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Ja og atter ja! Misantropisk roman med snert og vidd som tar tidsånden på kornet ... Nina Lykke lykkes utrolig godt med sin nye bok om ulykkelige mennesker fra middelklassen ...»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Lykke viser gang på gang at hun har en egen evne til å sette ord på en moderne livsfølelse. Romanen kan leses som en kritikk av kulturen, men fungerer samtidig som en mer eksistensiell refleksjon over nåtidens livsvilkår.»

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

«Knivskarpt, dyptborende og intenst trekantdrama som opptrer som en sidevender ... Anbefales!»

Stein Roll, Adresseavisen

«Lykke skriver skarpt og avslørende om konvensjonelle liv.»

Olav Løkken Reisop, Dagbladet

«En sterk og viktig bok, innsiktsfull inntil det smertefulle om våre kompliserte liv.»

Finn Skårderud, A-magasinet

«Nina Lykke skriver kjapt, treffende og gjenkjennelig. (...) Kanskje er hun den skarpeste satirikeren i norsk litteratur i dag.»

Knut Hoem, NRK P2

«... det er en situasjon som skriker etter satire, og Lykke leverer. Skjønt hennes ambisjon strekker seg lenger enn til vennlig humor. »

Rune Hallheim, Aftenposten

«I glimt ser samtidens overflod og dekadanse ut som romanens angrepsmål ... Sterkest slår likevel disse scenene fra oppløsningen av et ekteskap, når mer tidløse størrelser som kjærlighet, svik og frihetslengsel spiller de sentrale rollene.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«Nina Lykke er skikkelig morsom. Latteren som «Nei og atter nei» stadig frambringer, er av den mørkere sorten, den har et lite grøss i seg »

Silje Bekeng-Flemmen, Klassekampen

«Hylende morsomt, smertefullt treffende om middelklassens indiskrete sjarm - og angst. (...) Boka er velskrevet og underholdende, og tegner et overbevisende bilde av 'de store forventningers misnøye'. Oppfølger, ja takk!»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Framfor alt er det kombinasjonen av de ulike elementene - skarpheten, humoren og kritikken, som imponerer. Nina Lykke har funnet en form som fungerer uten å overdrive verken avsløringene eller humoren.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Forfattaren har fabelaktig innsikt i kjærleikens vekst og fall. Ho har dessutan ei fantastisk evne til å gjera midtlivskrisa til stor underhaldning, utan at den tragiske dimensjonen glipp.»

Fartein Horgar, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

R
R – 28.04.2020

– Nei og atter nei

H
Henry – 31.03.2020

– En lykkepille

B
Berit Svarva – 02.04.2019

– Boka likte jeg ikke i det hele tatt! Ikke litteratur som gir gjenklang hos meg!

A
Ann Christin Pedersen Souza – 16.03.2019

– Utrolig ! tatt på kornet , mye humor burde leses 🌞

A
Anne – 03.04.2018

– Velskrevet. Morsom? Er vel mer trist egentlig, kanskje tragikomisk om ryggesløs ektemann.

F
Frøydis Øren – 23.10.2017

– En kjedelig langtekkelig bok full av overdreven dramatikk og klisjeer, og en forferdelig dårlig slutt. Jeg kjedet meg fra begynnelse til slutt, og ville aldri lest boka ferdig hvis vi ikke skulle diskutere den i Litteraturklubben.

M
Madelene – 21.08.2017

– Skarp roman om kjernefamiliens kår i nåtidens samfunn. Om middelklassen, familieverdier, hverdagsliv, fortvilelse, jakten etter det perfekte liv fra flere perspektiver. Godt skrevet!

A
Ann C Mora – 31.07.2017

– Mye humor og alvor om et aktuelt tema, men litt skuffende slutt

R
Ruth – 06.04.2017

– Litt treg i begynnelsen. Men den tok seg veldig opp. Jeg synes slutten var kjempe😊😄

K
Kari Krogsrud – 06.04.2017

– Jeg likte boka veldig godt, den er aktuell og veldig godt skrevet, både alvorlig og humoristisk

H
Hilde Gulbrandsen – 06.04.2017

– Nei og atter nei

L
Lena Ronge – 06.04.2017

– Nina Lykke kan kusten å skrive om det vanskelige på en lett og gjenkjennelig måte. Jeg lo og gråt om hverandre. Kjefta litt innimellom også. Dette var virkelig en stor leseopplevelse, akkurat som hennes forrige bok "Oppløsningstendenser". Håper hun aldri slutter å skrive. Jeg vil ha mer!

A
Aina J. Kalstrup – 06.04.2017

– Koste meg med store deler av boken, men slutten var skuffende!

K
Kristin – 19.02.2017

– Var bra og spennende lesning. Men slutten ble brå og merkelig..

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 27.01.2017

– Det er tragisk, det er morsomt og det er (dessverre...) tidvis gjenkjennelig. Nina Lykke har skrevet et treffende portrett av en familie i oppløsning og en uortodoks vei ut av vanskelighetene. Denne vil du ikke gå glipp av!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nei og atter nei:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv