Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Perlesøsteren

«Hvert hjørne av verden har blitt et spennende nytt eventyr gjennom den mesterlige historiefortelleren Lucinda Riley.»

Lancashire Evening Post

Lucinda Riley og fortellingene om De syv søstre er høyt elsket av leserne. Nå er det solgt over en million eksemplarer av bøkene hennes i Norge! Cece leter etter sine røtter. Reisen går fra Skottland via Thailand og til det australske kontinentet. Lucinda Riley fortsetter å flette sammen fortid og nåtid på imponerende vis. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Lucinda Riley har tatt norske lesere med storm med bøkene sine om De syv søstre. Cece og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn. Da Pa Salt døde, etterlot han et spor til hver av døtrene, som skal føre dem tilbake til deres opprinnelige opphav.

I Perlesøsteren er turen kommet blir vi kjent med CeCe, som aldri har følt at hun passer helt inn noe sted. Og etter at søsteren hennes Star, som også er hennes nærmeste venninne, har truffet den store kjærligheten, kjenner CeCe seg ekstra ensom. CeCe slutter på kunstutdanningen og forlater London for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har, er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pionér som bodde i Australia for over hundre år siden. 

Innhentet av historien
Første stopp på veien for CeCe er Thailand, der hun har vært mange ganger og har hyggelige ferieminner fra. Hun må øve seg på å være alene et sted hun har noen kjente og samtidig kan være litt i fred. Uventet treffer hun den mystiske Ace, og forholdet de innleder gjør det enda vanskeligere å rive seg løs og gi seg i kast med Australia. Med hjelp fra Ace finner hun imidlertid spor som peker i en bestemt retning, og hun tvinger seg selv videre for å finne røttene sine.

Hundre år tidligere, i Edinburgh, oppdager Kitty McBride at hennes far, den strenge presten i sognet, venter barn utenfor ekteskap. Kitty vet for mye og blir beleilig nok sendt av gårde til Australia som ledsagerske for Mrs. McCrombie som skal besøke sin familie. Australiaoppholdet er ment å skulle vare et knapt år, men den unge, attraktive Kitty møter sin skjebne i form av McCrombies slektninger, tvillingbrødrene Drummond og Andrew. Der den ene er vilter og ustyrlig, er den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske. 

Kitty får et godt øye til dem begge, men velger hun rett? 

Kreativitet i karrige omgivelser
Gjennom CeCes jakt på Kittys skjebne får vi en fortelling om dramatiske episoder og en reise gjennom et enormt og fascinerende kontinent. Når CeCe kommer til Australia, viser det seg å være noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Litt etter litt faller brikkene på plass, og ikke minst går det en vakker tråd gjennom historien fra sterke Kitty til den virkelige maleren og aborigineren Albert Namatjira og videre til Cece. Kreativiteten hos Cece våkner, og med hjelp fra dem hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Samtidig som Cece og søstrene hennes stadig får flere svar på hvor de kommer fra, sitter leserne fremdeles igjen med noen store spørsmål. Hvem er egentlig Pa Salt, og hvorfor ble han begravd så raskt? 

Finnes det en syvende søster? Det vil vi forhåpentligvis få svar på i løpet av de neste bøkene, for historien om De syv søstre er på langt nær ferdig.

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
605
ISBN
9788202534004
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
The pearl sister
Format
21 x 14 cm
Nr
8117306
Serie
De syv søstre 4

Det store romaneventyret

Det store romaneventyret

Lucinda Riley. Foto: Cappelen Damm

Lucinda Riley er blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. På seks år har hun solgt over 1 million bøker her i landet.

Blant bøkene hennes er serien De syv søstre, som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene i serien, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har vært på toppen av både norske og europeiske bestselgerlister, og nå ser det også ut som at tv-serien blir en realitet.

- CeCe er på mange måter en motpol til sin søster Star - hvordan fant du stemmen hennes?

- I utgangspunktet var CeCe absolutt den søsteren jeg var mest nervøs for å skrive om. Jeg var redd leserne skulle ha dannet seg en negativ oppfatning av henne før de kom så langt som til å lese Perlesøsteren, for hun virker kontrollerende og brysk. I Skyggesøsteren opplever vi sammenbruddet i forholdet mellom Star og CeCe fra Stars synsvinkel. Men som CeCe understreker, er det alltid to sider ved en sak, og Perlesøsteren er hennes fremstilling av historien. Det var en åpenbaring å skrive om CeCe. Hun har et helt unikt og svært interessant perspektiv på livet. Hun omtaler alltid seg selv som en dust, men det er bare på grunn av dysleksien. I virkeligheten er CeCe svært begavet, morsom, talentfull og svært, svært ekte. Da vi møter henne, er hun så sårbar og full av tvil på seg selv, og jeg tror aldri jeg har følt en slik trang til å beskytte en litterær person som jeg føler overfor CeCe.

- Du har nevnt tidligere at det er en usynlig handlingstråd vevet inn i alle bøkene. Kan du gi oss et hint om hva som ligger skjult i Perlesøsteren? Hva bør vi holde utkikk etter i fremtidige bøker i serien?

- Det ligger skjulte spor i alle bøkene, og hver dag får jeg spørsmål og teorier fra leserne mine om hvem Pa Salt er, og hvor den «savnede» søsteren kan befinne seg. Jeg kan hverken bekrefte  eller avkrefte noen av dem! Den overordnede handlingen er utarbeidet i detalj i en fil som er godt skjult. Det er bare seks mennesker på jorden som kjenner til slutten. Jeg måtte skrive den ned til produksjonsteamet som arbeider med tv-serien om De syv søstrene.

- Ja, for mens du skrev Perlesøsteren, inngikk du en avtale med et produksjonsselskap i Hollywood om en tv-versjon av serien om De syv søstrene. 

- Serien er kjøpt opp, men prosjektet befinner seg fremdeles i de innledende stadiene. Det er modig gjort av produksjonsselskapet - de har en stor jobb foran seg, ettersom serien omfatter så mange steder og tidsepoker, men jeg stoler helt og fullt på at de vil klare å overføre søstrenes historie til skjermen.

- Kan du fortelle litt om den femte boka i serien, Tiggys historie?

- Tiggy er den mest åndelige av søstrene - hun omtaler seg selv som et «snøfnugg», og hun godtar at søstrene opplever holdningene og de ofte svært så nøyaktige forutsigelsene hennes som underlige og foruroligende. Som så mange andre med tilsvarende evner, lurer Tiggy av og til på om klarsynet hennes også er en forbannelse, siden det hele tiden skaper vanskeligheter for henne. I Månesøsteren beveger vi oss opp i det majestetiske, skotske Highlands, til en vill og snødekt eiendom der et fascinerende utvalg av lokale beboere tar henne til seg. Tiggys reise tilbake til sin egen fortid vil også føre henne til heten i Granada i Spania, der det praktfulle slottet Alhambra gir utsikt mot de syv hellige hulene i Sacromonte, som ofte gjenlyder av flamencorytmer. 

Kilde: Cappelen Damm

 

Utdrag

 

Om forfatteren

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og er solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Hvert hjørne av verden har blitt et spennende nytt eventyr gjennom den mesterlige historiefortelleren Lucinda Riley.»

Lancashire Evening Post

"Karakterene er glimrende bygget opp, og de små frampekene gjør romanen spennende å lese. Lucinda Riley har et flott språk og Perlesøsteren er utvilsomt godt skrevet, med frampek og vendepunkt og historiske tidsbilder som underbygger historien (...) til alle dere som følger serien og elsker den, i Perlesøsteren får du akkurat det du håper på!"

Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)

"Og med Perlesøsteren har hun igjen skrevet en historie som er minneverdig og unik, der både detaljene og den modenheten som reflekteres i hennes måte å skrive på, skinner igjennom hver eneste side.(...)Nå klarer jeg nesten ikke å vente på neste bok! Anbefales varmt!"

Beate Ellingsen, Heartart

«Avhengighetsskapende historiefortelling, skrevet med hjertet.»

Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone, Blurb fra Dinah Jefferies

«En grundig og fengslende episk roman som spenner over flere tiår og tar oss til ulike kontinenter.»

Sunday Express

«Dette er som å dra på en fantastisk, litterær ferie - en magisk reise gjennom håp og drømmer.» The Book Trail»

The Book Trail

«Suveren underholdning.»

Liv Lysaker, Aktuell.no

«Seks hundre sider med deilig lesning.»

Daily Mail

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Perlesøsteren:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv