Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Skyggesøsteren

«(...) avhengighetsskapende historiefortelling med et stort hjerte.»

Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone

Lucinda Riley troner på bestselgerlistene. Selv kongefamilien er involvert når hun serverer engelsk landsbyidyll og Londons sosietetsliv på et sølvfat. Det er duket for hundre år gamle kjærlighetsaffærer, pikante avsløringer og rørende romantikk når ungjenta Star leter etter sine røtter i den nye romanen Skyggesøsteren. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Star D’Aplièse har lenge latt brevet fra sin avdøde adoptivfar, Pa Salt, ligge uåpnet. Men nå er årene som backpacker i utlandet over, og Star må finne nytt fotfeste i fortiden. For hvem er hun egentlig, og hvor kommer hun fra? Brevet  fører henne i første omgang til et nedstøvet antikvariat midt i London, der hun møter den eksentriske og egenrådige Orlando Forbes. I reisekofferten hennes ligger en verdifull Fabergé-figur som flere etter hvert fatter interesse for.

Kongelige karakterer
Lucinda Riley har denne gangen latt seg inspirere av både litteraturens og virkelighetens store kjærlighetsdramaer. Barnebokdronningen Beatrix Potter og kvinnebedåreren kong Edward VII, vår egen dronning Mauds far, opptrer i én og samme fortelling, mens Vita Sackville-West, som i sin tid skal ha hatt et lidenskapelig forhold til forfatteren Virginia Woolf, har en liten birolle. Store deler av handlingen foregår i begynnelsen av forrige århundre og fører oss gjennom et britisk tronskifte og en verdenskrig, før en fødsel i 1944 avslører familiegåten.

Star må følge i fotsporene til miss Flora MacNichol for å finne ut mer om seg selv. Hun må tilbake til 1909 - en tid da kjærlighet fortsatt må vike for familieforpliktelser og gunstige giftermål.

London calling
Flora MacNichol vokser opp sammen med sin yngre søster Aurelia på Esthwaite Hall i The Lake District. Mens søsteren skildres som en skjør porselensdukke med lyse lokker, er Flora et naturbarn med sin mørke, uregjerlige manke og møkkete sko. Familiens 150 år gamle mursteinshus er i ferd med å fortæres av fukt og forfall, men det frodige landskapet utenfor gir Flora en frihet til å dyrke sin lidenskap for blomster og dyr. Da moren kunngjør at Aurelia er den av  døtrene som får lov til å debutere ved hoffet for sesongen, er det i grunnen like greit. For hva har vel Flora i London å gjøre når hun kan bestige fjelltopper i farens gamle tweedbukser?

Skjebnen fører henne likevel til storbyen og til familien Keppel i Portman Square, som viser seg å være et sentrum for Londons sosietetsliv på begynnelsen av 1900-tallet. Her vekker Flora oppmerksomhet i sin koboltblå silkekjole og lånte safirer. Men da kong Edward VII dør i 1910, forandres alt. Idet første verdenskrig bryter ut, befinner Flora seg igjen på et sted uten vakre klær og skinnende krystallkroner og med en lidenskapelig kjærlighetsaffære hun må forsøke å fortrenge.

Oppskriften på leselyst
Lucinda Riley troner øverst på bestselgerlistene og har solgt over 600 000 bøker bare i Norge. I hennes litterære univers levendegjøres romanfigurer med myke midjer, dyre diamanter og elegante silkekjoler vevet sammen med tung tweed, våte skjørtekanter, slitte knappestøvler og engelsk gjørme. Hvem kan vel motstå gamle, mystiske mursteinshus med brede mahogni-trapper, fyr på peisen og rustikke kjøkken der paier trylles fram når mennesker med motsetningsfylte sinn skal føres sammen?

Det er tid for lesestunder med Earl Grey i porselenskoppen og romantikk på sølvfat!

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
589
ISBN
9788202491185
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The shadow sister
Format
21 x 14 cm
Nr
8094764
Serie
De syv søstre 3

Om forfatteren

Lucinda Riley er født i Irland og bor i England og Frankrike sammen med sin familie. Hun har bakgrunn som skuespiller, og er nå internasjonal bestselgerforfatter. Hun har skaffet seg en stor norsk tilhengerskare med Orkideens hemmelighet, Jenta på klippen, Lavendelhagen og Midnattsrosen. Forfatteren har tidligere skrevet flere romaner under navnet Lucinda Edmonds, disse romanene blir nå utgitt i Norge.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«(...) avhengighetsskapende historiefortelling med et stort hjerte.»

Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone

"Spesielt fortidshistorien er en drøm av en underholdningsroman. Det bringer oss til det forrige århundreskiftet og en verden av kjærlighetsintriger, uekte barn, lutfattige adelsfamilier og forfalne herregårder, i en slags Askepott-fortelling. Her er litt av både Brontë og Victoria Holt, og sånn sett den av disse tre bøkene der miljøskildringene virkelig klaffer med Lucinda Rileys stil og sjanger."

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Rileys kjennetegn - rike detaljer, spennende steder og fantastiske karakterer - er alle til stede i denne gavepakken av en roman. En perfekt bok å krype opp i godstolen med.»

Daily Mail

«Skyggesøsteren er Lucindas beste bok hittil. Spennvidden i denne serien kan ta pusten fra deg, og hver nye bok er enda mer fascinerende enn den foregående.»

Iona Grey, forfatter av Brevet til Stella

«Fantastisk! Helt umulig å legge fra seg! Bøkene om de syv søstrene blir bare bedre og bedre.»

Tracy Rees, forfatter av Amy Snow

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skyggesøsteren:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv