Meny
Solsøsteren - Lucinda Riley
Solsøsteren - Lucinda Riley

Solsøsteren

Electras historie

; Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Serie: De syv søstre 6

«En formidabel pageturner! 'Solsøsteren' er feel-good fra første side (...) underholdningslitteratur på sitt beste.»

, VG Terningkast 5
Lucinda Riley kan fortelle. Det vitner en million solgte bøker bare i Norge om. Serien De syv søstre bergtar oss med sine sterke kvinneskikkelser og ulike historiske baktepper. I Solsøsteren får vi historien om Electra, den sjette søsteren, og vi blir med på en reise fra Manhattans travle storbyliv til Kenyas åpne sletter. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Bente Einan Eriksen, redaktør

Oppslukende

Lucinda Rileys utgangspunkt for serien er interessen for stjernehopen Pleiadene, kalt De syv søstre eller sjusøstrene, og som ligger i stjernetegnet Tyren. Riley har reist verden rundt for å få inspirasjon og bakgrunnsstoff til å fortelle søstrenes historie, og nå får vi historien om den usedvanlig vakre yngstesøsteren, ildfulle Electra. 

«Avlys alle planer, når du begynner på denne boka, kommer du ikke til å klare å legge den fra deg!»

C. Christiansen på amazon.co.uk

Suksessrik, men ulykkelig
Søstrenes adoptivfar, Pa Salt, er død. Electras kjæreste Miles har gjort det slutt. Den 184 cm høye og mørke supermodellen Electra har suksess i yrkeslivet og lever et luksusliv på Manhattan, men sliter med å få kontroll på livet. Hun er sårbar, men redd for å vise det hun egentlig føler. Sinne, sorg og frustrasjon gjør at hun ikke klarer å falle til ro; hun tyr til rusmidler og sex med tilfeldige menn. 

Tykkere enn vann
Som søstrene har også Electra fått et brev av Pa Salt, som kan sette henne på sporet av hennes biologiske familie. Men hun avviser forslaget om å forsøke å finne tilbake til røttene sine. Alle jentene er adopterte, fra ulike kanter av verden. Pa Salt etterlot hver og en noen spor og en oppfordring til å lete etter familiehistorien sin. Electra har ikke engang intensjoner om å åpne brevet hans, hun har rett og slett rotet det bort. Men så dukker det opp en elegant, eldre kvinne som av utseende er veldig lik Electra, og som hevder at hun er hennes bestemor! 

«Jeg gleder meg sånn til at leserne skal bli med på å oppdage alt jeg lærte om livet til de hvite nybyggerne i 'Happy Valley' i Kenya, deres samspill med de edle Maasai-klanene og et mordmysterium som har vært uløst i flere tiår ...»

Lucinda Riley om Solsøsteren

En reise til Kenya
Samtidig får vi følge den unge kvinnen Cecily fra New York rett før utbruddet av andre verdenskrig. Hun er blitt forlatt av sin forlovede, Jack. Han har truffet en annen, og bryllupet er nært forestående. Det er uutholdelig for Cecily, og hun takker ja til invitasjonen fra sin eksentriske gudmor Kiki til å komme på besøk til henne i Kenya. Kanskje kan hun få forholdet til Jack på avstand. Etter hvert oppdager Cecily at hennes tidligere forlovede ikke er den eneste kjekkasen i verden. Møtet med Kenya er overveldende. Cecily blir betatt av naturen og menneskene, og etablerer en begivenhetsrik tilværelse under Afrikas brennende sol. 

Electra og Cecily. Hva er forbindelsen mellom dem? De har mye felles selv om det er åtti år imellom dem, og Lucinda Riley nøster opp en historie som i bunn og grunn handler om det å være menneske. Om lengsel og søken etter kjærlighet, om sorg og savn. Og ikke minst håp! 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 795
ISBN: 9788252590777
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The sun sister
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8156158
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Serien De syv søstre forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn.

«En formidabel pageturner! 'Solsøsteren' er feel-good fra første side (...) underholdningslitteratur på sitt beste.»

, VG Terningkast 5

«Nok en formidabel fortelling av Lucinda Riley (...) Lucinda Riley plasserer ganske så elegant sin leser på første rad når famøse mord og historiske kjendis-tragedier inntreffer.»

, NRK

«Man blir helt revet med, følelser man vanligvis ikke er i kontakt med, velter frem. (...) Når turen er ferdig, er man klissvåt. I ansiktet, altså, fordi man selvfølgelig begynte å hulkegråte på slutten.»

, Aftenposten

«"Solsøsteren" er en gripende og vidunderlig roman, og kanskje den beste i syv søstre-serien til nå, fordi den i så høy grad fokuserer på problemstillinger fra virkeligheten.» «(...) jeg synes karakterskildringene er noe av det Lucinda Riley behersker aller best - hun er nemlig fremragende på å gjøre dem levende og realistiske.» «Med sine 800 sider, er boken rimelig omfangsrik, men den er så velskrevet og underholdende at den ikke føles en side for lang.»

, Heartart, bokblogg