Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

En dag vil vi le av det

«Dansk sensasjon leverer igjen! [...] Korsgaard strammer grepet ytterligere og har igjen levert et skakende familiedrama av første klasse. [...] Bare en virkelig god forfatter klarer å skildre denne sosiale misæren med slik letthet, nødvendighet og overskudd.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Tues mor har fått erstatning for en feilslått operasjon og kan ta seg råd til ny bil, familiefest og pakketur til Syden. Men penger i kassa bidrar dessverre ikke til å løse familiens problemer i andre bok om Tue.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Ikke mye å le av

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sier mora til Tue. Hun har mottatt pasientskadeerstatning. Legen som opererte armen hennes, forvekslet seks sener med hverandre. Hun havnet dermed i kategorien ufør, og det medførte 900 000,- på konto.

I andre bok om Tue, En dag vil vi le av det, går han i andre klasse på videregående, og familielivet er ikke blitt særlig lystigere. Mora Lonny betror seg til sønnen om en mann hun har chattet med via nettsidene «Kom og Vind» der hun spiller nettpoker. Tue skjønner at dette kan få det traurige familielivet til å rakne fullstendig, for Lonny fantaserer stadig om å stikke av til fyren på Fyn.

Trist munterhet

Endelig er det litt flust med penger i familien, nok til å kjøpe en brukt Opel og feiring av kobberbryllup. Familien får seg også en pakketur til Tyrkia. Men penger i kassa hjelper ikke på situasjonen hjemme. Faren veksler mellom å ville holde familien samlet til å true med bank og selvmord. Tue er offer for foreldrenes humørsyke innfall og merkelige kommunikasjon. Han er en observatør som lakonisk gjengir de snodigste episodene som noe hverdagslig. Heldigvis kommer han seg mer hjemmefra og er sammen med venninnene Iben og Solvej som er forelsket i ham, men Tue kan ikke gjengjelde følelsene. Han er i ferd med å finne ut av sin seksualitet, og den er rettet mot menn. Det bør ikke faren få vite. Han må heller ikke få vite noe om moras planer med fyren fra Fyn. Hun har satt Tue i et skikkelig dilemma!

Hun kunne vært vakker

I denne romanen, som kan leses uavhengig av bind 1, Hvis det skulle komme et menneske, syns jeg det dysfunksjonelle forholdet foreldrene har til Tue, er større. De forsøker sporadisk, men det holder ikke. De veksler mellom å vise en slags overfladisk form for kjærlighet og avvisning. – Hun kunne vært vakker, sier Tue en kveld han treffer mora utenfor et utested. Hun er full og patetisk.

Medlemsvurdering:
Trist oppvekstroman som minner om Shuggie Bain. Tues foreldre takler ikke livene sine. Likevel litt samhold i storfamilien. Mye som gir inntrykk her. Anbefales.

bjørg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
267
ISBN
9788252593860
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
En dag vil vi grine af det
Format
21 x 14 cm
Nr
8217483
Serie
Tue 2

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dansk sensasjon leverer igjen! [...] Korsgaard strammer grepet ytterligere og har igjen levert et skakende familiedrama av første klasse. [...] Bare en virkelig god forfatter klarer å skildre denne sosiale misæren med slik letthet, nødvendighet og overskudd.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«En ren svir»

Joakim Tjøstheim, Dagbladet

«Thomas Korsgaard har skrevet en riktig god oppfølger til prisbelønte 'Hvis det skulle komme et menneske'»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Den andre boka om tenåringen Tue er enda en stor roman fra Thomas Korsgaard.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

I
Inger Elisabeth Texmon – 21.09.2023

– God, men griper ikke like sterkt som forgjengeren.

b
bjørg – 20.09.2023

– Trist oppvekstroman som minner om Shuggie Bain. Tues foreldre takler ikke livene sine. Likevel litt samhold i storfamilien. Mye som gir inntrykk her. Anbefales.

G
Gerd Løkke – 19.09.2023

– Jeg tror ikke den passervså godt til min aldersklasse.

G
Gry M Drtina – 19.09.2023

– En sår og samtidig underholdende bok om en dysfunksjonell familie, minner litt om Anne B Ragdes «Berlinerpoplene»

T
Thale Gjersvik – 19.09.2023

– Litt langtekkelig, men god bok...

L
Lesehest... – 19.09.2023

– Fascinerende.

m
mariann bellika hansen – 19.09.2023

– Medlemsvurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En dag vil vi le av det:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Oslo

G.T. Steigan
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv