Min side Kundeservice Bli medlem

Engelen på det sjuende trinn

En gripende skildring av forfatterens egen barndom og oppvekst i Irland på 1930- og 40-tallet. Faren drikker opp de få pengene han tjener, og moren, Angela har et umenneskelig strev med å brødfø alle barna. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En gripende skildring av forfatterens egen barndom og oppvekst i Irland på 1930- og 40-tallet. Faren drikker opp de få pengene han tjener, og moren, Angela har et umenneskelig strev med å brødfø alle barna. Men tross fattigdom og svik har faren en rikdom å gi videre til sønnen; han kan fortelle historier. Frank lytter begjærlig når faren forteller om den uovervinnelige Cuchulain som reddet Irland og om engelen på det sjuende trinn, som kommer til foreldrene med alle Franks småsøsken. Med en uforlignelig innlevelsesevne, med humor og varme forteller Frank McCourt om familiens strabasiøse liv. "Engelen på det sjuende trinn" har vunnet både National Book Critics Circle Award i USA og den prestisjetunge Pulitzerprisen for 1996. Boken ble også kåret til årets bok av Time Magazine.

Medlemsvurdering:
Denne boken er en av de bøkene man bare må lese! Her er det latter, glede, sorg og tristhet om hverandre! Skal man le av alle de rare kromspringene som guttene gjør, skal man gråte over fattigdommen de opplever, eller bare lese og nyte? En bok som med fargerike beskrivelser forteller om den irske fattigdommen på 1930- og 1940-tallet. Her er det lite klær, mat og andre nødvendige ting i hverdagen, og likevel klarer de å finne glede. Det er forfatterens egen barndom som det skrives om, og det klarer han med stor bravur. Alle ting i boken skrives og forklares slik at når du leser den så glemmer du hvor du er til tider og bare lever deg inn i handlingen ! En flott bok som både menn og kvinner kan ha glede av!

Ragnhild

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
472
ISBN
9788203371912
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Angela's ashes
Format
21 x 13 cm
Nr
8114706
Serie
Aschehoug bestselger
Frank McCourt 1

Medlemmers vurdering

S
Sidsel – 09.01.2019

– Morsomt og opptimistisk skrevet om et dystert liv

R
Ragnhild – 10.11.2009

– Denne boken er en av de bøkene man bare må lese! Her er det latter, glede, sorg og tristhet om hverandre! Skal man le av alle de rare kromspringene som guttene gjør, skal man gråte over fattigdommen de opplever, eller bare lese og nyte? En bok som med fargerike beskrivelser forteller om den irske fattigdommen på 1930- og 1940-tallet. Her er det lite klær, mat og andre nødvendige ting i hverdagen, og likevel klarer de å finne glede. Det er forfatterens egen barndom som det skrives om, og det klarer han med stor bravur. Alle ting i boken skrives og forklares slik at når du leser den så glemmer du hvor du er til tider og bare lever deg inn i handlingen ! En flott bok som både menn og kvinner kan ha glede av!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Engelen på det sjuende trinn:

Mor

Leif B. Lillegaard
Nedlastbar lydbok 
299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-

Logg inn

Handlekurv