Oss mot verden

en historie om å være fattig

«Fattig-Norge sett innenfra, det er hva Kaisa Hansen-Suckow gir leseren i denne imponerende og vellykkede debut-boka.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«De tidligste minnene mine er fra tida før jeg forsto at det var forskjell på meg og mange av vennene mine. Allerede da vi tok på oss regntøyet og støvlene for å leke ute i barnehagen, var stiene våre til dels tråkka opp. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«De tidligste minnene mine er fra tida før jeg forsto at det var forskjell på meg og mange av vennene mine. Allerede da vi tok på oss regntøyet og støvlene for å leke ute i barnehagen, var stiene våre til dels tråkka opp. Jeg visste ikke at jeg tilhørte statistikken over barnefattigdom i Norge, og at vennene mine ikke gjorde det. At vi kom til å møte voksenlivet med ulike forutsetninger for å leve et godt liv.»

Oss mot verden er Kaisa Hansen-Suckows ra., selvbiografiske beretning om a. være fattig i dagens Norge. Om å tilbringe jula i en campingvogn, ha 18 kroner på konto og å lete etter mat i søppelcontainere.

Det er en historie om kredittkortgjeld, sult og krangler med Nav, og om hvordan bekymringen for å få hverdagen til å gå rundt, kan ta pusten fra deg.

Men det er også en historie om kjærlighet, vennskap og en lang kamp for verdighet - for Kaisa og alle som har vokst opp som henne.

Detaljer

Forlag
Manifest
Språk
Bokmål
ISBN
9788283421415
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Oss mot verden
Priser
Sørlandets litteraturpris 2023

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Fattig-Norge sett innenfra, det er hva Kaisa Hansen-Suckow gir leseren i denne imponerende og vellykkede debut-boka.»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Hansen-Suckow har litterært talent, boken er velskrevet og velkomponert. Hun beskriver panikken, hjernetåken og den kroppslige beredskapen ved å være økonomisk utsatt på en utmerket måte. Leseren henger med i svingene, både emosjonelt og intellektuelt.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

«Kaisa Hansen-Suckows Oss mot verden er en bok som både kaster lys over fattigdom og tenner en gnist av medmenneskelighet i leseren.»

Lars Haga Raavand, Vinduet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oss mot verden:

Mor

Leif B. Lillegaard
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv