Min side Kundeservice Bli medlem

Sult

"Sult" handler om en ung, ukjent og fattig skribent som lever på sultegrensen i 1880-årenes Kristiania, og har som bakgrunn Hamsuns egne erfaringer med å overleve vintrene i hovedstaden. Den unge forfatteren er preget av sosiale og kunstneriske ambisjoner som står i grell kontrast til hans virkelige liv som fillete, tiggende og arbeidsløs ung mann. Les mer

349,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Sult" handler om en ung, ukjent og fattig skribent som lever på sultegrensen i 1880-årenes Kristiania, og har som bakgrunn Hamsuns egne erfaringer med å overleve vintrene i hovedstaden. Den unge forfatteren er preget av sosiale og kunstneriske ambisjoner som står i grell kontrast til hans virkelige liv som fillete, tiggende og arbeidsløs ung mann. Med utgivelsen av "Sult" i 1890 ble Hamsun en etablert forfatter, og boken er kanskje den mest kjente av hans bøker verden over. Aksel Hennie (f. 1975) leser med ungdommelig energi og pågangsmot - og løfter det klassiske verket inn i vår tid.

Medlemsvurdering:
Boken skildrer en mann som kjemper med seg selv på flere plan. Hva sult og psyken blir altoppslukende og hvor lett jeg dras inn i mannens fortvilelse og skam.

Bente

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242140067
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

B
Bente – 21.09.2018

– Boken skildrer en mann som kjemper med seg selv på flere plan. Hva sult og psyken blir altoppslukende og hvor lett jeg dras inn i mannens fortvilelse og skam.

B
Benjamin – 03.02.2017

– I dette korte nervedramaet viser Hamsun noe ingen før han hadde gjort. Han gir jeg-personen en dybde og realisme som på denne tiden var noe helt nytt. Historien og nerven biter seg fast fra første stund.

T
Trine – 12.09.2009

– Knut Hamsun regnes som en av de første modernistene i norsk litteratur, og "Sult" var Norges første modernistiske roman. Med en jeg-forteller som leseren ser langt inn i sjelen på kom Hamsun med noe nytt. Jeget i boken er en fattig mann som lever på sultegrensen i Kristiania i 1880-årene. Han er en selvbedrager som vil ikke innrømme hvor dårlig det står til. Han lyver både for seg selv om andre. Boken inneholder mye indre monolog, og det er ikke den ytre handlingen som er viktig. Det sentrale her er det som skjer innvendig i mannen. Første gang jeg leste boken gikk jeg på videregående, da var boken for vanskelig for meg og jeg likte den overhodet ikke. Nå synes jeg dette er en av de beste romanene norsk litteratur har å by på.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sult:

Se flere

Logg inn

Handlekurv