Min side Kundeservice Bli medlem

Om muser og menn

«Pensum for nye generasjoner . det feministiske perspektivet [får] en troverdig nærhet og aktualitet som gjør .Muser og menn. til en viktig bok med fornyet tyngde som setter blant annet metoo-bevegelsen i perspektiv.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Hvor eksentrisk kan en kvinne være før hun avskrives som gal? Ikke så veldig, konkluderer Marta Breen.

Kvinnekampen har i stor grad handlet om å bryte seg inn i menns lukkede rom - enten det er arbeidslivet, politikken, utelivet, idretten eller kunsten. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Hvor eksentrisk kan en kvinne være før hun avskrives som gal? Ikke så veldig, konkluderer Marta Breen.

Kvinnekampen har i stor grad handlet om å bryte seg inn i menns lukkede rom - enten det er arbeidslivet, politikken, utelivet, idretten eller kunsten. De kvinnene som har gått foran og sparket inn dørene, har ofte gjort det med store personlige omkostninger.

Med utgangspunkt i sitt eget liv som forfatter og debattant tar Marta Breen for seg historien om kvinner i offentligheten, og skriver om den evige kampen for å skaffe seg et eget rom. Om eksentriske kulturmenn - av begge kjønn. Om Ingmar Bergman, Amalie Skram og Bjørn Afzelius. Om groupies, muser og stalkere. Om det mannlige blikket, brystvorter og viktigheten av å ha nok vin.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Bokmål
ISBN
9788243015432
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Om muser og menn

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Pensum for nye generasjoner . det feministiske perspektivet [får] en troverdig nærhet og aktualitet som gjør .Muser og menn. til en viktig bok med fornyet tyngde som setter blant annet metoo-bevegelsen i perspektiv.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Om muser og menn viser med all tydelighet at det klassiske likestillingsspørsmålet langt fra er passé. Vi trenger tusen bøker som denne, vi trenger flere og forskjellige utgaver av Marta Breen.»

Carina Beddari, Morgenbladet

«Hvis bøker endrer verden, er Om muser og menn et nyttig og etterlengtet bidrag. Jeg tror dessuten den bidrar til å heve bevisstheten både hos menn og kvinner om hvor viktig denne kampen er. Og ikke minst hvor vanskelig den er. Å riste av seg en tusenåri»

Jan-Erik Østlie, HK-nytt

«for et bredere publikum utgjør det formidling av høy klasse. Med en imponerende klarhet tilgjengeliggjør Breen en rekke aktuelle begreper og debatter, og det lette språket og overfloden av absurde eksempler gjør dette til en feministisk page turner.»

Elin Kittelsen, Klassekampen

«Om muser og menn er en lærerik og ubehagelig, men en svært underholdende, bok som skriver seg inn i feministisk tradisjon ved å løfte fram kvinner som ellers har blitt oversett.»

Tomine Barstad Solvang, Under Dusken

«både fascinerende og opprørende lesning. . Boka er ytterst velskrevet, engasjerende, underholdende og samtidig systematisk. . Marta Breens bok hører med til allmenndannelsen.»

Goro Aarseth, Deichman litteraturbloggen

«Dette er spennende, frustrerende og opplysende lesning om kvinnekampen.»

Tara

«I Om muser og menn får leseren bekreftet at Breen er en formidler av rang. . jeg har sansen for den personlige inngangen til temaet»

Hanne Skogvang, Agenda Magasin

«Engasjerende om offentlige kvinner: Et av konseptene forfatteren vil til livs er at menns historier er allmenne, mens kvinners er for spesielt interesserte. . [Den} bør eses av flere enn selverklærte feminister.»

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

«Slik grubling underveis i skrivingen er eksemplarisk essayskriving. . Breen skriver i det hele tatt helt ubesværet enten hun presenterer og drøfter en sak, eller hun legger sin egen personlighet og erfaring i fortellinger og anekdoter.»

Atle Christiansen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om muser og menn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv