Min side Kundeservice Bli medlem

Ny mann

roman

«Fengslende om straff. (...) er en roman om straff, skyld og veien mot å gjenreise mennesket bak forbrytelsen. Skrevet av en stor stilist. (...) Med «Ny mann» har Weidner-Olsen skrevet en fascinerende historie om en ensom manns vei tilbake til menneskene.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

En sterk roman om soning i fengsel og soningen som aldri opphører.

«Ny mann» er navnet man får når man ankommer fengselet. «Ny mann» sier medfangene når de strekker ut hånden for å hilse, og «ny mann» står det på teipremsene til matboksene i felleskjøleskapet. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En sterk roman om soning i fengsel og soningen som aldri opphører.

«Ny mann» er navnet man får når man ankommer fengselet. «Ny mann» sier medfangene når de strekker ut hånden for å hilse, og «ny mann» står det på teipremsene til matboksene i felleskjøleskapet. Men hva vil det si å bli en ny mann i skyldoppgjøret man har med seg selv og andre når soningen bak murene er over?

Fortelleren i Per Marius Weidner-Olsens roman soner en kortere dom blant noen av landets tyngste kriminelle. Han skildrer frykten for å gå ut i luftegården, ydmykelsen i kroppsvisitasjonen og hvordan rutinene på godt og vondt blir det sonende menneskets nye mening. Og ikke minst skriver han om livet etter fengselet, om skam og verdighet, og hvordan skyld, anger og fortielse blir essensen i en ny måte å forstå seg selv på.

Med et følsomt blikk for de minste nyansene i menneskesinnet og i møtene med de som står nærmest, skriver Weidner-Olsen frem et portrett av en mann som veksler mellom en grunnleggende ensomhet, og lengselen etter å overskride denne.

Medlemsvurdering:
Vi gleder oss til neste bok. Mest sannsynlig ser vi en fortsatt stigning i innhold og form. Mannen er jo forfatter!!

Lars Frisholm / Kari Brandal Mørk

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
189
ISBN
9788205579484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Fengslende om straff. (...) er en roman om straff, skyld og veien mot å gjenreise mennesket bak forbrytelsen. Skrevet av en stor stilist. (...) Med «Ny mann» har Weidner-Olsen skrevet en fascinerende historie om en ensom manns vei tilbake til menneskene.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Per Marius Weidner-Olsen er en dreven forteller som formidler innsiden av sin karakter med klokskap, og med et snev av bisarr humor. (...) Det er rett og slett godt tenkt og drivende og underholdende skrevet.»

Mia Bull-Gundersen, Bok 365

«(...) imponerer stadig (...) for den tålmodige leser med sans for svært litterært språk er dette en godbit»

Kjetil Korslund, Subjekt

«Per Marius Weidner-Olsen er en sjeldent god stilist med formidabel observasjonsevne. (...) Weidner-Olsens prosa kjennetegnes av en elegant, men lavmælt sammenbinding av det ordinære og den presise refleksjonens egenverdi.»

Kjetil Røed, Vårt Land

«En svært god roman om skyld, soning og forsoning som vitner om en forfatter med litterær klo. (...) Jeg synes beskrivelsene av fengselshverdagen er strålende. (...) Jeg mener Per Marius Weidner-Olsen med solid litterær tyngde beviser at debutboken ikke bare var et blaff.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Medlemmers vurdering

L
Lars Frisholm / Kari Brandal Mørk – 07.02.2023

– Vi gleder oss til neste bok. Mest sannsynlig ser vi en fortsatt stigning i innhold og form. Mannen er jo forfatter!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ny mann:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Samene

Elisabeth Johansen
Innbundet 
49,-
 

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Incubus

Stig Sæterbakken
Paperback 
272,- 299,-
 

Lik meg

Anne Wisløff
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv