Min side Kundeservice Bli medlem

Papillon

An immediate sensation upon its publication in 1969, Papillon is a vivid memoir of brutal penal colonies, daring prison breaks and heroic adventure on shark-infested seas.


Condemned for a murder he did not commit, Henri Charriere, nicknamed Papillon, was sent to the penal colony of French Guiana. Les mer

160,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

An immediate sensation upon its publication in 1969, Papillon is a vivid memoir of brutal penal colonies, daring prison breaks and heroic adventure on shark-infested seas.


Condemned for a murder he did not commit, Henri Charriere, nicknamed Papillon, was sent to the penal colony of French Guiana. Forty-two days after his arrival he made his first break for freedom, travelling a thousand gruelling miles in an open boat. He was recaptured and put into solitary confinement but his spirit remained untamed: over thirteen years he made nine incredible escapes, including from the notorious penal colony on Devil's Island.


This edition of Papillon, one of the greatest adventure stories ever told, includes an exclusive new essay by Howard Marks.

Medlemsvurdering:
Denne boka er en utrolig spennende fortelling om forfatterens utallige fengselsopphold og rømmingsforsøk i Mellom- og Sør-Amerika. Henri Carriere forteller forbløffende livlig og godt for å være uten erfaring fra forfatteryrket. Det hele begynner med at han i Frankrike blir dømt for en kriminell handling. Riktig nok var Carriere småkriminell, men det han ble dømt for, drap på en hallik, var han ikke skyldig i. Dette gir Papillon sympati fra starten av. Han blir dømt til å sone i en av Frankrikes kolonier i Sør-Amerika, hvor noen av verdes verste fengsler og mest korrupte statsansatte befinner seg. Å følge Papillons tanker frå den første soningen i isolat hvor han er nær på å gå fra vettet til han utklekker de mest oppfinnsomme planer for rømming er både underholdende og spennende. Anbefales!

snuff

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
HarperPerennial
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780007179961
Utgivelsesår
2005
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

In 1931, 25-year-old Henri Charriere was found guilty of a murder he had not committed and transported to a penal colony in French Guiana. His numerous daring escapes and subsequent adventures are recounted in 'Papillon' (1969) and 'Banco: The Further Adventures of Papillon' (1973). He died in 1973 at the age of 66.

Medlemmers vurdering

s
snuff – 26.06.2006

– Denne boka er en utrolig spennende fortelling om forfatterens utallige fengselsopphold og rømmingsforsøk i Mellom- og Sør-Amerika. Henri Carriere forteller forbløffende livlig og godt for å være uten erfaring fra forfatteryrket. Det hele begynner med at han i Frankrike blir dømt for en kriminell handling. Riktig nok var Carriere småkriminell, men det han ble dømt for, drap på en hallik, var han ikke skyldig i. Dette gir Papillon sympati fra starten av. Han blir dømt til å sone i en av Frankrikes kolonier i Sør-Amerika, hvor noen av verdes verste fengsler og mest korrupte statsansatte befinner seg. Å følge Papillons tanker frå den første soningen i isolat hvor han er nær på å gå fra vettet til han utklekker de mest oppfinnsomme planer for rømming er både underholdende og spennende. Anbefales!

S
Simen – 20.02.2006

– Denne boka er en av de beste jeg noensinne har lest! Jeg leste den etter å ha sett filmatiseringen, og boka var så mye bedre at jeg nesten blei redd. Den er veldig bra skrevet, den har en spennende historie og er rett og slett strøken på alle måter. Det som kanskje er litt dumt med boka er at den er litt vanskelig å lese slik at man må lese veldig nøye hele veien. JEg tror det kan være et problem for litt svake lesere, og det er synd at de må gå glipp av et slik mesterverk! Jeg vil i alle fall anbefale den til alle som er flinke til å lese, for dette er topp underholdning mellom to permer!

O
Onkel Oswald – 29.07.2005

– Papillon er historien om en mann som blir sendt til en 'fengseløy' for å sone straffen sin, men han vil ikke det, og bestemmer han bestemmer seg får å rømme. Selv om alle anbefaler denne boka, og sier at den er så vanvittig bra, vil jeg si at den er veldig overvurdert. Den er for det første altfor lang, og for det andre litt kjedelig skrevet syntes jeg. Allikevel syntes jeg ikke det er en veldig dårlig bok, for det er virkelig god underholdning når den først kommer i gang etter nesten 400 sider.. Jeg har sett filmen i ettertid og syntes at den var mye bedre enn boka er, og jeg anbefaler derfor heller å se den enn å lese boka..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Papillon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Brave

Rose McGowan
Paperback 
160,-
 

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Slam

Nick Hornby
Paperback 
131,-

Gulosten

Kristian Krohg-Sørensen
Paperback 
280,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv