Min side Kundeservice Bli medlem

Epistemologi og ontologi for studenter flest

Virkeligheten er sammensatt, og vi oppfatter ofte ting og hendelser ulikt. Å skjelne mellom sant og usant, fakta og fiksjon er blitt stadig mer utfordrende.

I denne boken gis en inngang til grunnleggende vitenskapsteoretiske emner om kunnskap og virkelighetens beskaffenhet. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Virkeligheten er sammensatt, og vi oppfatter ofte ting og hendelser ulikt. Å skjelne mellom sant og usant, fakta og fiksjon er blitt stadig mer utfordrende.

I denne boken gis en inngang til grunnleggende vitenskapsteoretiske emner om kunnskap og virkelighetens beskaffenhet.

Hva, om noe, kan vi trygt tro? Hvor pålitelig er persepsjon og introspeksjon? Hva kan vi slutte oss til ved hjelp av induksjon eller ved å lete etter den beste forklaringen på observerte hendelser og handlinger? Dette er spørsmål som søkes besvart i bokens første del, som er viet epistemologiske eller kunnskapsteoretiske vurderinger og betraktninger.

Den andre delen av boken tar for seg ontologiske temaer og spørsmål. Hva består virkeligheten dypest sett av? Er det ulike måter å være virkelig på? Eksisterer mentale tilstander i sin egen rett, eller er de utslag av molekylær aktivitet? Hvordan kommer institusjoner og andre sosiale fenomener i stand? Er det mentale og det sosiale like virkelig som det materielle? Eksisterer praktiske grunner uavhengig av våre tanker om hva det er grunn til å gjøre?

Forfatteren konkretiserer de filosofiske temaene ved hjelp av illustrasjoner fra natur, kultur og hverdagsliv. Boken er både for nybegynnere som vil vite hva epistemologi og ontologi er, og for viderekomne som vil sette sine tanker og standpunkter på prøve.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
215
ISBN
9788205584372
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Epistemologi og ontologi for studenter flest
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Epistemologi og ontologi for studenter flest:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv