Min side Kundeservice Bli medlem

Estetikkens ekstreme fenomenologi

Danske Asger Jorn (1914-1973) er kjent som en av 1900-tallets mest betydelige malere og som grunnlegger av avantgarde-bevegelser som CoBra og Den situasjonistiske internasjonale, men han var også en svært allsidig skribent. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Danske Asger Jorn (1914-1973) er kjent som en av 1900-tallets mest betydelige malere og som grunnlegger av avantgarde-bevegelser som CoBra og Den situasjonistiske internasjonale, men han var også en svært allsidig skribent. Ifølge Jorn var kunstneren en «profesjonell amatør», som ikke burde la sine interesser begrense seg til ett felt.
Tekstene i Estetikkens ekstreme fenomenologi gir et innblikk i Jorns tenkning om kunst og samfunn, fra den tidlige programartikkelen «Intime banaliteter» i 1941, via hans estetiske hovedverk Held og hasard (1952) til en rekke «meddelelser» fra Skandinavisk Institut for Sammenlignende Vandalisme (SISV) på 1960-tallet.
Jorns estetikk karakteriseres ved en radikal åpenhet: Kulturhistoriske tradisjoner og kunstfilosofiske spekulasjoner drøftes her side om side med marxistisk verditeori, geopolitikk og atomfysikk.
.
Ellef Prestsæter, som skriver doktoravhandling om Asger Jorn og sammenlignende vandalisme, har stått for.tekst- og billedutvalg, og i bokens etterord argumenterer han for relevansen av Jorns tekster i dag. Oversettelsen er ved Agnete Øye.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
337
ISBN
9788253038711
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Estetikkens ekstreme fenomenologi
Format
17 x 12 cm
Serie
Pax artes 19

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Estetikkens ekstreme fenomenologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Popes

Viscount John Julius Norwich
Paperback 
247,-
 

Rain

Melissa Harrison
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv