Min side Kundeservice Bli medlem

Logikksjekk

argumentasjon som ferdighet : 2. prøveutgave

Å argumentere godt er en forutsetning for konstruktiv meningsutveksling. Uten argumenter blir samfunnsdebatten bare påstand mot påstand. Argumentasjon er også en fellesnevner i akademisk metode på tvers av fag. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Å argumentere godt er en forutsetning for konstruktiv meningsutveksling. Uten argumenter blir samfunnsdebatten bare påstand mot påstand. Argumentasjon er også en fellesnevner i akademisk metode på tvers av fag.

Å argumentere godt er krevende, men også en ferdighet som kan trenes.

I denne boken lærer du metoder for å analysere og vurdere argumentasjon. Du får kjennskap til hvilken rolle argumentasjon spiller i samfunnsdebatten og akademisk debatt, vanlige former for usaklighet og hvilke egenskaper som gjør et argument godt eller dårlig. Boken gir redskaper for å analysere strukturen i argumentasjon og skille mellom ulike typer argumenter. Du får blant annet en innføring i normative, induktive, deduktive og abduktive argumenter.

Forfatterne er Pål Antonsen (Universitetet i Oslo) og Ole Hjortland (Universitetet i Bergen). Begge har undervist i filosofi, logikk og argumentasjon i mange år. Sammen har de skrevet spalten «Logikksjekk» for Morgenbladet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
140
ISBN
9788215068244
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Logikksjekk
Format
29 x 21 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Logikksjekk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dialog

Hallvard J. Fossheim
Paperback 
349,-
 

Tantra

Leora Lightwoman
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv