Min side Kundeservice Bli medlem

Studier i ondskap

Hva er drivkraften bak ugjerninger? Er noen handlinger utilgivelige? Boken prøver å forstå ondskap både fra gjerningspersonens og offerets perspektiv.
Da en bombe eksploderte i Regjeringskvartalet i Oslo ettermiddagen 22. Les mer

429,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hva er drivkraften bak ugjerninger? Er noen handlinger utilgivelige? Boken prøver å forstå ondskap både fra gjerningspersonens og offerets perspektiv.
Da en bombe eksploderte i Regjeringskvartalet i Oslo ettermiddagen 22. juli 2011, etterfulgt av massedrap på Utøya, ble Norge åsted for en ondskap vi her til lands ikke hadde kunnet forestille oss. Utført av en av oss.

Arne Johan Vetlesen har arbeidet med fenomenet ondskap i flere tiår. Han var likevel like sjokkert som oss andre over at gjerningsmannen bak ugjerningene 22. juli var en ung norsk mann, oppvokst på Oslo vest.

Tekstene i denne boken kretser rundt vanskelige og viktige spørsmål om onde handlinger: Hva er drivkraften bak ugjerninger? Er det slik at gjerningspersonen gir fritt utløp for sin innestengte aggresjon når han voldtar, lemlester og dreper? Eller er det motsatt? At følelseslivet må stenges av? Og hvilken rolle spiller sadisme?

Hva med ofrene for ondskap og deres etterlatte? Hvordan skal de som er direkte ofre for overgrep stille seg til ønsket om å bidra til forsoning? Er det akseptabelt å opprettholde nag til grusomme gjerningsmenn? Er noen handlinger utilgivelige?

«En av de senere års viktigste utgivelser» Bernt Hagtvet, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
206
ISBN
9788215023380
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Studier i ondskap
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Studier i ondskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv