Min side Kundeservice Bli medlem

Filosofenes krig

den europeiske filosofien under første verdenskrig

Filosofenes krig handler om hvordan filosofene oppfattet den første verdenskrigens etiske, historiefilosofiske og metafysiske innhold, og hvordan krigen endret det filosofiske landskapet. Et femtitalls filosofer fra hele Europa eksemplifiserer ulike sider ved den europeiske krigsopplevelsen. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Filosofenes krig handler om hvordan filosofene oppfattet den første verdenskrigens etiske, historiefilosofiske og metafysiske innhold, og hvordan krigen endret det filosofiske landskapet. Et femtitalls filosofer fra hele Europa eksemplifiserer ulike sider ved den europeiske krigsopplevelsen.

Fra begynnelsen var det et sterkt engasjement fra de intellektuelle på alle sider av fronten. I den første krigshøsten var det mange som følte seg kallet til å vitne om sin tro på nasjonens sak. Dette ble en tid for opprop og manifester. Mange gråhårede professorer og skribenter, som var for gamle for fronten, kjente det som en moralsk nødvendighet å bruke pennen i fedrelandets sak. Det ble skrevet hele bøker der en slags «krigsfilosofi» ble utviklet. Krigen ble satt inn i store metafysiske og filosofihistoriske perspektiver som skulle forklare hva dette egentlig handlet om. En stor del av Europas mest prominente filosofer og andre intellektuelle bidro til denne litteraturen. Den britiske hegelianismen og den franske kantianismen ble tidlig offer for denne patriotiske innsatsen og skulle aldri gjenvinne sin tidligere styrke.

Jo lenger krigen varte, desto fjernere ble den nasjonale euforien fra augustdagene i 1914. For mange fremsto krigen nå som en meningsløs nedslakting, som den vestlige sivilisasjonens sammenbrudd. Alt snakk om demokrati, humanitet og menneskerettigheter hadde gjennom krigen blitt avslørt som hule fraser, som potemkinkulisser for å maskere en havarert sivilisasjon.

Verdenskrigen forandret det intellektuelle og filosofiske landskapet i Europa grunnleggende. Filosofien skulle heretter orientere seg etter andre landemerker og gå helt nye veier.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
274
ISBN
9788282651547
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Filosofernas krig : den europeiske filosofin under förste världskriget
Format
23 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Filosofenes krig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

Gulosten

Kristian Krohg-Sørensen
Paperback 
220,-
 

Stockholm

Odd Inge Skjævesland
Paperback 
363,- 399,-
 

Wien

Knut Olav Åmås
Paperback 
363,- 399,-
 

Paris

Hege Duckert
Paperback 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv