Min side Kundeservice Bli medlem

Klassisk estetisk teori

fra Platon til Diderot

Estetikk er et fagfelt som dekker teorier om det skjønne og det sublime, om kunst, om produksjon av kunst, kunstens virkning, forholdet mellom kunstartene samt vurdering av estetisk kvalitet.

Til alle tider har mennesker latt seg fascinere av skjønnhet, men møtet med det skjønne i naturen og i kunsten er også krevende. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Estetikk er et fagfelt som dekker teorier om det skjønne og det sublime, om kunst, om produksjon av kunst, kunstens virkning, forholdet mellom kunstartene samt vurdering av estetisk kvalitet.

Til alle tider har mennesker latt seg fascinere av skjønnhet, men møtet med det skjønne i naturen og i kunsten er også krevende. Hvordan kan vi forstå hva det er som gjør at et kunstverk oppleves som storslått og vakkert? Hva gjør det med betrakteren, lytteren, leseren å møte slik kunst? Hvorfor er det viktig for mennesket å skape og oppleve noe vakkert? Hvordan ordlegge seg om det estetiske?

"Klassisk estetisk teori. Fra Platon til Diderot" inneholder et utvalg sentrale tekster om estetikk fra antikken og frem til slutten av 1700-tallet. Tekstene omhandler dels teorier om det skjønne og andre estetiske kvaliteter, dels tenkningen om de forskjellige kunstarter gjennom epokene. Også spørsmål om smak og estetisk vurdering står sentralt.

Tekstene dekker både generell estetikk, kunstteori, arkitektur- og musikkteori. De fleste er ikke tidligere oversatt til norsk.

I 2008 utkom Bale og Bø-Rygg (red.): "Estetisk teori ¿ en antologi", som presenterte estetisk teori fra 1700-tallet til vår egen tid. Sammen med "Klassisk estetisk teori ¿ fra Platon til Diderot" foreligger dermed nå en oversikt over estetisk teori fra Platon og frem til Rancière.

Antologien er forsynt med en introduksjon av de to redaktørene, som også har skrevet innledninger til de forskjellige epokene og til hver enkelt tenker for å sette originaltekstene inn i deres historiske sammenhenger.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
408
ISBN
9788215019444
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Klassisk estetisk teori
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klassisk estetisk teori:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv