Tingliggjøring og anerkjennelse

et nytt blikk på et gammelt begrep

I den nye rekken av Cappelens upopulære skrifter kommer Tingliggjøring og anerkjennelse. Et nytt blikk på et gammelt begrep av Axel Honneth som nr. 73.

Denne boka består av to såkalte Tanner-forelesninger som Axel Honneth holdt ved University of California, Berkeley i 2005. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I den nye rekken av Cappelens upopulære skrifter kommer Tingliggjøring og anerkjennelse. Et nytt blikk på et gammelt begrep av Axel Honneth som nr. 73.

Denne boka består av to såkalte Tanner-forelesninger som Axel Honneth holdt ved University of California, Berkeley i 2005. Her behandler han begrepet tingliggjøring, først brukt av nymarxisten Georg Lukács og senere av Frankfurterskolen. De brukte alle begrepet for å beskrive det patologiske ved å behandle mennesker som ting. I dag er det filosofiske begrepet lite brukt, men kritikken av tingliggjøring lever fortsatt videre i film, skjønnlitteratur og i forskning.

Tingliggjøring betyr at mennesker mister den følelsesmessige evnen til innlevelse i andre personer og hendelser. Det er et brudd med den elementære anerkjennelsen som hos Honneth er en betingelse for å være menneskelig. For han er tingliggjøring et symptom på anerkjennelsesglemsel.

Med introduksjon av Torill Strand (professor i pedagogisk filosofi) og oversatt av Inger Sverreson Holmes.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
132
ISBN
9788202595166
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Reification
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 73

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tingliggjøring og anerkjennelse:

Tenk!

Pål Antonsen
Paperback 
599,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv