Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Verden som vilje og forestilling

"Verden er min forestilling." Med denne påstanden innleder Schopenhauer sitt hovedverk fra 1818. Alt som kan erkjennes, er objekt for et subjekt. Omvendt gjelder det at subjekter bare er subjekt ved å være subjekt for et objekt. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"Verden er min forestilling." Med denne påstanden innleder Schopenhauer sitt hovedverk fra 1818. Alt som kan erkjennes, er objekt for et subjekt. Omvendt gjelder det at subjekter bare er subjekt ved å være subjekt for et objekt. Subjekt og objekt er uløselig knyttet sammen i en forestillingsverden av fenomener, hvor hvert fenomen har både en objekt- og en subjektside.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
207
ISBN
9788256012695
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2000
Originaltittel
Die Welt als Wille und Vorstellung
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

t
trulle – 03.08.2005

– Schoppe er viden kjent som en av historiens største pessimister. Filosofien hans har påvirket et utall kjente tenkere innen mange fagfelt! I korte trekk dreier filosofien seg om at livet er lidelse fordi alle våre forsøk på å tilfredsstille våre behov (næring/sex/status) aldri blir ferdige. VILJEN hviler aldri, og er dømt til misnøye. Schoppes løsning er å glemme verden og selvet gjennom å søke seg til kunsten og musikken. I likhet med Buddha heier han på NEI-et til livet. Sjølmorderen latterliggjøres deretter som en som "egentlig sier JA til livet, men bare er misfornøyd med betingelsene". Denne boka er full av lange og kompliserte tanker, og har man ikke lest filosofiske originaltekster tidligere, skal man IKKE starte her. Denne vil da fremstå som kanonen for spurven (noe undertegnende tidvis erfarte). Boken bør imidlertid stå i bokhylla, slik at man kan namedroppe 'Schopenhauer' og deretter peke på boka i hylla og smile snusfornuftig og selvtilfreds.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verden som vilje og forestilling:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv