Filosofdronninger

kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien

Bli kjent med tjue bemerkelsesverdige kvinnelige filosofer som endelig har fått sin egen bok.

Les mer

169,-

349,- Spar: 180,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - faktabøker fra 79,- Velg flere her

Tjue banebrytende tenkere

Hvor mange kvinnelige filosofer har du hørt om? Svært få? Det er i så fall ikke din feil. Historiens mange og betydningsfulle kvinnelige filosofer har bare unntaksvis fått anerkjennelse på linje med sine mannlige kollegaer.

Historisk betydning
Ideene deres har hatt stor betydning, men de er knapt nevnt i historiebøkene. Da forfatterne av Filosofdronninger oppdaget dette, bestemte de seg for å gjøre noe med det. De har trukket fram hele tjue smarte, nysgjerrige, modige, betydningsfulle og bemerkelsesverdige kvinnelige tenkere som har utgjort en forskjell. Noen er kjent fra før, som Simone de Beauvoir og Mary Wollstonecraft, og de har selskap av andre kjente og ukjente størrelser tilbake til Platons samtidige og fram til vår egen tid.

Tjue banebrytende tenkere
Les om den første kvinnelige historikeren i det gamle Kina, Ban Zhao; Angela Davis, som ble et ikon for den amerikanske Black Power-bevegelsen; Azizah Y. al-Hibri, som tok for seg likestilling i islamsk lov og mange flere. Heretter kan Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young nevnes i samme åndedrag som Platon, Kant og Nietzche. Denne lettleste og underholdende innføringen i et glemt kapittel av filiofihistorien er forfriskende og etterlengtet. De tjue portrettene i tekst er alle ledsaget av praktfulle illustrasjoner laget av Emmy Smith.

Hvor er de kvinnelige filosofene?
«Filosofdronninger ble til i et anfall av frustrasjon over at filosofihistoriebøkene ikke reflekterer tenkningen kvinnelige filosofer har bidratt med, verken i dag eller historisk sett. Derfor ba vi 20 kvinner om å skrive et kapittel hver om en kvinnelig filosof og hvordan hun har utgjort en forskjell.»

Her er de:
Diotima, Ban Zhao, Hypatia, Lalla, Mary Astell, Mary Wollstonecraft, Harriet Taylor Mill, George Eliot, Edith Stein, Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Iris Murdoch, Mary Midgley, Elizabeth Anscombe, Mary Warnock, Sophie Bosede Oluwole, Angela Davis, Iris Marion Young, Anita l. Allen, Azizah Y. Al-Hibri

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
192
ISBN
9788253042749
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The philosopher queens
Format
22 x 16 cm
Nr
8188548

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatterne

REBECCA BUXTON er doktorgradsstudent ved University of Oxford. Hun arbeider med politisk filosofi og flyktningtematikk og særlig med flyktninger og innvandreres borgerrettigheter.

LISA WHITING er politisk rådgiver og spesialist innen anvendt etikk. Hun arbeider for Centre for Data Ethics and Innovation, samtidig studerer hun Government, Policy and Politics ved Birkbeck, University of London.

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Filosofdronninger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
249,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 
Matrix
99,-

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
99,- 429,-
 
Årene
-40 %

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
137,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv