Min side Kundeservice Bli medlem

Fiskerne i Gaza

- Det største av alt er at vi skaper håp. Gazas befolkning føler seg ikke glemt, skriver Jan Petter Hammervold i sin nye bok, «Fiskerne i Gaza».
Pensjonisten, bestefaren og gudbrandsdølen har et brennende engasjement for Palestina, og ikke minst Gazas befolkning. Les mer

255,-
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

- Det største av alt er at vi skaper håp. Gazas befolkning føler seg ikke glemt, skriver Jan Petter Hammervold i sin nye bok, «Fiskerne i Gaza».
Pensjonisten, bestefaren og gudbrandsdølen har et brennende engasjement for Palestina, og ikke minst Gazas befolkning. I 2012 var han med om bord på seilskuta «Estelle», som i regi av Freedom Flotilla Coalition og Ship to Gaza, prøvde å bryte den israelske blokaden. Det endte med fengsel og utvisning fra Israel. I 2015 ga Hammervold ut boka «Eventyret med Estelle». Han har også vært engasjert i andre forsøk på å utfordre Israels ulovlige blokade av sjøvegen til Gaza.
I 2018 setter Freedom Flotilla Coalition søkelys på situasjonen for fiskerne i Gaza. En tidligere livskraftig fiskerinæring med tilgang på gode havområder har blitt redusert til et magert fiske i til dels sterkt kloakkforurensede strandområder. Dette gjør noe med hele den palestinske befolkningen i området. Ifølge den omstridte Osloavtalen fra 1993, skulle Gazas fiskere få drive fangst ut til 20 nautiske mil utenfor kysten. Israel har ensidig og gradvis redusert dette ned til tre nautiske mil.
I sin nye bok har Hammervold samlet en mengde dokumentasjon, fra langt bakover i historien og fram til i dag, inkludert sterke historier fra fiskere som er beskutt og frastjålet fiskebåter. Forfatteren kritiserer norske myndigheter og norske og internasjonale media som i stor grad «godtar» det som skjer. Blant temaene som tas opp, er også gass- og oljefunn i havbunnen utenfor Gaza, og hva dette betyr i det store bildet.
Hammervolds hensikt med boken er klar: - Målet - drømmen - er å bidra til at befolkningen på Gazastripen kan få det samme forholdet til sin kystlinje som folk over hele verden har hatt siden vi mennesker ble i stand til å bygge flytende farkoster.

Detaljer

Forlag
Rødt!
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
280
ISBN
9788283490138
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Fiskerne i Gaza
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fiskerne i Gaza:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv