Meny
 

Fjellfiske i fortiden

årtusener med svømmende rikdom

Axel Mjærum (Redaktør) ; Elling Utvik Wammer (Redaktør) ; Norsk maritimt museum (Utgiver) ; Oppland Fylkeskommune (Utgiver)

«... ei vakkert utforma bok som held høg faglitterær standard, samstundes som ho er lettlesen og underhaldande.» Sjur Haga Bringeland, Dag og Tid»

Fjellfisket i Sør-Norge har vært viktig og mangfoldig i flere tusen år. I Fjellfiske i fortiden samles kunnskap om dette fisket i én bok, og for aller første gang har fagfolk fra ulike natur- og kulturhistoriske disipliner gått sammen for å belyse temaet. Les mer
Vår pris
418,-
Spar
41,-

Veil. pris: 459,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 418,-
Spar: 41,-

Veil. pris: 459,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Fjellfisket i Sør-Norge har vært viktig og mangfoldig i flere tusen år. I Fjellfiske i fortiden samles kunnskap om dette fisket i én bok, og for aller første gang har fagfolk fra ulike natur- og kulturhistoriske disipliner gått sammen for å belyse temaet.


I elleve artikler formidles helt ny innsikt i fangst av ørret og andre arter i fjellet fra steinalderen til 1800-tallet. Bidragene retter seg både til forskere og til et bredere publikum med interesse for fjellets kulturhistorie og for fjellfiske.


Mellom permene kan du blant annet lese om de mange fisketomme fjellvannene etter siste istid og om når, hvorfor og hvordan mennesker bar fisk til fjellheimen. Boken handler også om gamle fiskemetoder, dem som utnyttet ressursene i vannene, og den betydning fiskefangsten hadde i fortiden.

Fakta