Meny

Fluebinderens bibel

sjøørretfluer

; Barry Ord Clarke (Illustratør)

Serie: Fluebinderens bibel 2

Sjøørreten er en aktiv jeger med mye på menyen. Gjennom bilder og tekst geleider Barry Ord Clarke deg fra naken krok til fiks ferdig lekkerbisken som en sjøørret med matvett umulig kan motstå. Les mer
Vår pris
199,-
Spar
200,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-
Spar: 200,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Barry Ord Clarke er engelskmannen som flyttet til Norge og ble ekspert på fluefiske. I Vestfold kunne han til sin store glede fiske sjøørret året rundt. Fisket etter denne arten har hatt en økende popularitet de siste tjue årene, og fisketeknikker og flueutvalg har utviklet seg i takt med den økte interessen. Flueboksen på begynnelsen av 90-tallet hadde nok et noe annet innhold enn dagens flueboks, mener Barry Ord Clarke. I hans nye bok Fluebinderens bibel: sjøørretfluer får du oppskrifter og bindebeskrivelser til femti feiende flotte fluer. Altså har du en fin anledning til å oppdatere innholdet i flueboksen med noe nytt og moderne!

Fisk når du har tid
Når er det best å fiske etter sjøørret? Fisk når du har tid, sier Barry. Det er den beste tida. Den som følger dette rådet, får mest fisk og lærer mest. Likevel må vi huske at fiskens jaktlyst påvirkes av vær og vind, vanntemperatur, flo, fjære og månefase. Har du ikke så mye tid til rådighet, kan du følge Barrys råd: Fisk to timer før flo sjø, to timer før solnedgang og/eller to timer etter. Er det flo sjø om natta, er mulighetene for fisk gode. Med andre ord, fisk ofte ...

Bind fluer som tåler en trøkk
Kroken er det viktigste elementet i sjøørretflua. Den er fundamentet for flua, og formen bestemmer hva slags byttedyr du ønsker å imitere. Vekt og lengde påvirker hvordan flua flyter eller synker i vannet. Og så er det valg av bindematerialer. Vi vil helst ha fluer som ikke ser fjollete ut etter kort tid! Kroker ruster, bindetråd råtner og resten av flua kladder seg lett sammen eller går i oppløsning. Irriterende! Det er viktig å binde fluene korrekt for at de skal vare, og med Barrys oppskrifter bør resultatet bli tilnærmet perfekt. Han satser på materialer som tåler skarpe tenner, tøff juling og saltvann. For eksempel har han oppdaget et spesielt lim som revolusjonerer kvaliteten på disse fluene. Han har også gode råd ved valg av for eksempel bindetråd og fluoriscerende materialer som fisken ser godt samt hvordan du binder inn rett bevegelse og balanse. Flua skal helst ligne på byttedyret som fisken jakter på, også når det gjelder atferd i vannet. Barry har på mange måter gjort all research og forarbeid for oss andre, og tar man inn over seg denne mannens mange år med sjøørretfiske og fl uebinding på baken, er man i det minste godt rustet når det gjelder det som skal sitte ytterst på fortommen.

Barry - en entusiast
Forfatteren er en sann entusiast. Han skriver detaljert og inngående om sitt fag. Her er mye å hente for fluefiskere på alle nivåer, også for dem som er ørlite nerd fra før. I bilder og tekst blir du geleidet og rettledet fra naken krok til fiks ferdig lekkerbisken. Skritt for skritt. Med litt øvelse kan alle få det til med denne boka.

Her er det bare å krype inn i sitt «arbeidsværelse», låse døra for uinnvidde som likevel ikke skjønner bæret, og finne fram bindestikke og materialer. Gled deg til å fordype deg i mester Barrys bok!

Fakta