Meny

Fluemønsterleksikon

; Rune Johansen ; Svein Røbergshagen ; Barry Ord Clarke (Illustratør) ; Niels Vestergaard (Illustratør) ; Yngve Ask (Illustratør) ; Max Emanuelson (Illustratør) ; Ingar Heum (Illustratør)

Et fluemønsterleksikon gir deg full oversikt over de «viktigste» fluene og hvordan de fiskes. Her er over 1000 utvalgte feiende flotte fluer som funker til de fleste forhold. Med materialbeskrivelse. Bind og fisk! Les mer
Vår pris
199,-
Spar
250,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Har du liten variasjon i flueboksen? Har du fem gjengangere som bytter på å gjøre jobben? Da er det kanskje på tide å forsøke noen nye. Med Fluemønsterleksikon får du oversikt og inspirasjon til å utvide horisonten. Og har du bindeferdigheter, kan du binde selv. Alle fluene presenteres med bilde og har materialbeskrivelse i tillegg til en kort beskrivelse av fluas bruksområde. Kortfattet og greit. Du trenger ikke mer.

Nyheter og klassikere
Fluemønsterleksikon er en revidert utgave av verket som utkom første gang i 2008 og etablerte seg som et standardverk for fluefiskere og fluebindere. I den nye utgaven finner du en del nye mønstre. En rekke bilder er også nye. I en verden av utallige fiskefluer er det imidlertid vanskelig å velge hvilke som fortjener å komme med i en slik bok. Forfatterne har satt opp noen kriterier: Flua må ha vært populær over en viss tid (unntak finnes for noen helt nye mønstre som de har særlig tro på), flua bør være utbredt geografisk ( unntak fins for skikkelig lokale klassikere), den bør være i bruk fremdeles, skandinaviske, og særlig norske mønster har forrang, men noen fluer for tropiske farvann er tatt med for dem som reiser mye med fluestanga på slep.

Vårlig håndarbeid
Fluebinding er vinterens og vårens hyggeligste syssel. Og nyttig! Fluene du produserer i sene kveldstimer mens radioen surrer og går i bakgrunnen, vil garantert gi deg drømmefangsten. Man har selvfølgelig store forventninger til neste fisketur og egne fluers prestasjon. Å glede seg mens man jobber ved bindestikka, er også en del av moroa.

Fluemønsterleksikonet forteller deg hvilke materialer som er brukt, men gir deg ikke trinn for trinn-beskrivelser av hvordan du skal binde fluene. Med litt kunnskaper fra før og et godt håndlag, får du det til. Du finner fluer for alle anledninger, og det er mange av dem. Forfatterne har levd etter ordtaket bedre med for mange enn for få. Så altså: finn fram bindestikka og surr i vei!

Fakta