Meny
Går, gikk, har gått - Jenny Erpenbeck

Går, gikk, har gått

roman

; Ute Neumann (Oversetter)

«Enestående roman om nødstilte mennesker i berlinsk limbo ... Nærere resten av livet enn i denne praktfulle romanen kommer skjønnlitteratur sjelden.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
«En torsdag i slutten av august samles ti menn utenfor rådhuset i Berlin. De har bestemt seg for ikke å spise mer, sies det. Tre dager senere bestemmer de seg for ikke å drikke mer heller. De er svarte i huden. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

«En torsdag i slutten av august samles ti menn utenfor rådhuset i Berlin. De har bestemt seg for ikke å spise mer, sies det. Tre dager senere bestemmer de seg for ikke å drikke mer heller. De er svarte i huden. De snakker engelsk, fransk, italiensk. Pluss noen andre språk som ingen her til lands forstår. Hva er det mennene vil? De vil ha arbeid. Og leve av arbeidet. Og så vil de bo i Tyskland. Hvem er dere, spør politiet. Det sier vi ikke, sier mennene. Men dere må si det, sier de andre, ellers vet vi ikke om dere kommer inn under loven og får lov til å bli her. Mennene tier. Vi må undersøke om dere virkelig er i nød, sier de andre. Mennene tier.»

Richard, enkemann og pensjonert professor, blir på en av sine daglige spaserturer i hjembyen Berlin tilfeldig vitne til demonstrasjonen utenfor rådhuset. Mennene på plassen har kommet over havet fra Afrika. De har flyktet fra krig og konflikt, det vet Richard. Men hva mer vet han egentlig om dette veldige kontinentet og landene som mennene kaller hjemme? Richard oppsøker flyktningene, og flyktningene forteller: om livet og om menneskene de har forlatt. Om tap og savn. Om drømmer og håp for fremtiden.

For hvor drar et menneske når det ikke vet hvor det skal dra?

"Går, gikk, har gått" er en inntrengende og finstemt roman om livet som var og livet som kunne ha vært. Samtidig er den en skarp kommentar til en av vår tids største humanitære katastrofer: flyktningkrisen.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788249518180
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Gehen, ging, gegangen
Format: EPUB
Filstr: 1.2 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Enestående roman om nødstilte mennesker i berlinsk limbo ... Nærere resten av livet enn i denne praktfulle romanen kommer skjønnlitteratur sjelden.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«En rørende og hjertevarm historie om at vi alle kan bidra på ulikt vis til at noen av våre nye landsmenn kan øyne et håp om et bedre liv.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Rystende realistisk og rørende rettskaffen roman om flyktningkrisen sett fra Berlin i nåtid [...] Et sterkt, godt skrevet vitnesbyrd i en fin oversettelse.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Det er ikke ofte man støter på romaner som på samme tid er politisk brennaktuelle og litterært vellykkede, men 'Går, gikk, har gått' er faktisk det.»

, Klassekampen

«... et sterkt bidrag til flyktningdebatten, og en reell berikelse av norsk litteratur. At en av Jenny Erpenbecks romaner nå endelig foreligger i norsk oversettelse er en stor begivenhet [...] en av den europeiske samtidslitteraturens aller sterkeste stemmer.»

, Morgenbladet

«Politisk litteratur på sitt beste [...] Sjelden har jeg lest en så engasjerende og saksorientert roman.»

, Vårt Land