Meny
Går, gikk, har gått - Jenny Erpenbeck

Går, gikk, har gått

roman

; Ute Neumann (Oversetter)

«Enestående roman om nødstilte mennesker i berlinsk limbo ... Nærere resten av livet enn i denne praktfulle romanen kommer skjønnlitteratur sjelden.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6
Richard, enkemann og pensjonert professor, blir på en av sine daglige spaserturer i hjembyen Berlin tilfeldig vitne til demonstrasjonen utenfor rådhuset. Mennene på plassen har kommet over havet fra Afrika. Les mer
Vår pris
229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Richard, enkemann og pensjonert professor, blir på en av sine daglige spaserturer i hjembyen Berlin tilfeldig vitne til demonstrasjonen utenfor rådhuset. Mennene på plassen har kommet over havet fra Afrika. De har flyktet fra krig og konflikt, det vet Richard. Men hva mer vet han egentlig om dette veldige kontinentet og landene som mennene kaller hjemme? Richard oppsøker flyktningene, og flyktningene forteller: om livet og om menneskene de har forlatt. Om tap og savn. Om drømmer og håp for fremtiden.
For hvor drar et menneske når det ikke vet hvor det skal dra?
"Går, gikk, har gått" er en inntrengende og finstemt roman om livet som var og livet som kunne ha vært. Samtidig er den en skarp kommentar til en av vår tids største humanitære katastrofer: flyktningkrisen.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 325
ISBN: 9788249519262
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Gehen, ging, gegangen
Format: 19 x 11 cm
Nr: 8195277
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Enestående roman om nødstilte mennesker i berlinsk limbo ... Nærere resten av livet enn i denne praktfulle romanen kommer skjønnlitteratur sjelden.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«En rørende og hjertevarm historie om at vi alle kan bidra på ulikt vis til at noen av våre nye landsmenn kan øyne et håp om et bedre liv.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Rystende realistisk og rørende rettskaffen roman om flyktningkrisen sett fra Berlin i nåtid [...] Et sterkt, godt skrevet vitnesbyrd i en fin oversettelse.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Det er ikke ofte man støter på romaner som på samme tid er politisk brennaktuelle og litterært vellykkede, men 'Går, gikk, har gått' er faktisk det.»

, Klassekampen

«... et sterkt bidrag til flyktningdebatten, og en reell berikelse av norsk litteratur. At en av Jenny Erpenbecks romaner nå endelig foreligger i norsk oversettelse er en stor begivenhet [...] en av den europeiske samtidslitteraturens aller sterkeste stemmer.»

, Morgenbladet

«Politisk litteratur på sitt beste [...] Sjelden har jeg lest en så engasjerende og saksorientert roman.»

, Vårt Land