Min side Kundeservice Bli medlem

Barnevern for barnehagefolk

innføring i arbeid med barnevern i barnehagen

Barnehagefolk har en unik mulighet til å oppdage barnehagebarns signaler om at de ikke har det bra, og sørge for at de får hjelp i tide. Barnehagefolk ønsker å se, men vet ikke alltid hva de skal se etter eller hvordan de skal gå fram ved bekymring for et barn. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Barnehagefolk har en unik mulighet til å oppdage barnehagebarns signaler om at de ikke har det bra, og sørge for at de får hjelp i tide. Barnehagefolk ønsker å se, men vet ikke alltid hva de skal se etter eller hvordan de skal gå fram ved bekymring for et barn.

Barnehagelærerstudenter og barnehagepersonalet trenger kunnskapsbygging gjennom ulike faglige og juridisk innganger. Boka gir barnehagefolk et handlingsrepertoar som kan brukes helt fra den første bekymringen oppstår, og videre i barnehagens arbeid med barnet, foreldrene og barnevernet. Barndommen kommer ikke i reprise. Barn vokser ikke av seg skader forårsaket av dårlige omsorgsbetingelser - tvert imot kan slik skader sette varige spor. Barnehagens samfunnsmandat tilsier at barnehagefolk må opptre som barnas advokater, føre ordet for dem, forhandle og handle. Barna skal slippe å bære byrdene alene, og de skal oppleve at hjelp finnes.

Denne reviderte utgaven av boken er oppdatert i tråd med Barnevernsreformen og nye bestemmelser i barnevernloven, som har betydning for barnehagens lovverk. Revisjonen omfatter også referanser til nyere faglitteratur som bidrar til å belyse feltet barnevern i barnehagen.

«Barnevern for barnehagefolk» er skrevet for barnehagelærerstudenter i grunn- og videreutdanninger, barnehagelærere og andre yrkesgrupper i norske barnehager.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
188
ISBN
9788215063140
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Barnevern for barnehagefolk
Format
22 x 22 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barnevern for barnehagefolk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv