Min side Kundeservice Bli medlem

Agnes Johnsdatter

Trondhjem under nødsårene 1807-1814

VURDERING AV AGNES JOHNSDATTER
Roar Tromsdal, dosent emeritus i drama/teater ved Nord universitet
Agnes Johnsdatter er en historisk roman fortalt med troverdig tidskoloritt kombinert med Hans Rotmos velkjente teft for dramatiske opptrinn og burleske sans for aparte situasjoner og mennesker. Les mer

199,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 14 dager

Logg inn for å se din bonus

VURDERING AV AGNES JOHNSDATTER
Roar Tromsdal, dosent emeritus i drama/teater ved Nord universitet
Agnes Johnsdatter er en historisk roman fortalt med troverdig tidskoloritt kombinert med Hans Rotmos velkjente teft for dramatiske opptrinn og burleske sans for aparte situasjoner og mennesker. Romanen har et stort persongalleri, og vi blir godt kjent med de fleste. Agnes er oppdiktet, men levende flettet inn i historiske hendelser i Trondhjems kontrastfylte byliv og i de dype skoger og vide vidder i Meråker i 1807-1814. Rammet inn av Napoleonskrigene, som førte fram til Norges løsrivelse fra Danmark i 1814, møter vi alle lag av befolkningen, som gjennom pågangsmot, tro, håp, svik og hensynsløs brutalitet kjemper for å overleve. En kamp som kulminerer med Hungersmarsjen fra Meråker til Trondheim i 1813.
Gjennom hele romanen påminnes leseren de grusomme livsvilkårene allmuen levde under i disse nødsårene. Men humoren og livskraften er aldri langt unna, og fortellingens frodige kreativitet bringer leseren videre inn i et klassesamfunn der den interne solidariteten mellom borgerskapets mektige stand viser seg å være like sterk som hos den hardt prøvede allmuen.
Agnes Johnsdatter er drivende fortalt, med ofte overraskende vendinger rundt neste hjørne og kapittelavslutning, like spennende og overraskende som virkeligheten selv kan være!
Historisk faktabasert og sørgelig aktuell i dagens Europa.

Baksidetekst:
Hvem var det som ble skippere på skutene til Det Trondhjemske Kaper-rederiet i 1807? Og hvordan gikk det med dem? Hvordan kunne det gå til at ei borgerfrøken ble butikkjomfru langt inne i Fersdalen i 1808? Hva var grunnen til at folk fra Selbu, Meråker og Skatval gikk til Trondhjem i en protestmarsj i 1813? Hva skjedde egentlig under Christian Frederiks besøk i Trondhjem i februar 1814? Er det sant at ei jente fra Trondhjem var nær ved å bli den første norske dronning på flere hundre år? Hvem var det som egentlig skrev den norske grunnloven, og hvorfor

Detaljer

Forlag
Embla
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
390
ISBN
9788283820218
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Agnes Johnsdatter
Format
23 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Agnes Johnsdatter:

Krig

Louis-Ferdinand Céline
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv