In memoriam

«In memoriam er ei gripande kjærleiksforteljing, og ei heftig anti-krigsbok.»

Gerd Elin Sandve, NRK

En storslagen debutroman om krigens tragiske skjebner og forbudt kjærlighet.

Året er 1914, og første verdenskrig raser uavbrutt. Tusenvis av unge menn på begge sider av konflikten ofres. Brutaliteten ved fronten virker fjern for Henry Gaunt, Sidney Ellwood og resten av klassekameratene på kostskolen Preshute på den engelske landsbygda. Les mer

399,-
Sendes innen 1 virkedag
En storslagen debutroman om krigens tragiske skjebner og forbudt kjærlighet.

Året er 1914, og første verdenskrig raser uavbrutt. Tusenvis av unge menn på begge sider av konflikten ofres. Brutaliteten ved fronten virker fjern for Henry Gaunt, Sidney Ellwood og resten av klassekameratene på kostskolen Preshute på den engelske landsbygda. Nyheten om vennenes heltemodige innsats gjør bare krigen mer spennende.

Gaunt, som er halvt tysk, kjemper en privat kamp - en altoverskyggende forelskelse i bestevennen, den glamorøse og sjarmerende Ellwood - uten at han vet at følelsene er gjensidige. Da onkelen til Gaunt blir beskyldt for å spionere for tyskerne, redder Gaunt familiens ære ved å verve seg. Han er lettet over å slippe unna de overveldende følelsene han har for Ellwood. Men til Gaunts forskrekkelse slutter Ellwood seg til ham ved fronten, og resten av klassekameratene følger snart etter. Nå omgir døden dem med all sin dystre virkelighet, og ingen vet hvem som blir krigens neste offer.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
457
ISBN
9788205593565
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
In memoriam
Format
21 x 14 cm
Nr
8222878

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«In memoriam er ei gripande kjærleiksforteljing, og ei heftig anti-krigsbok.»

Gerd Elin Sandve, NRK

«Storartet fra skyttergraven.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«En levende fremstilling av kjærlighet og brutalitet i frontlinjen fra første verdenskrig ... In Memoriam er både episk og intim, humoristisk og dyp, og er en levende fremstilling av galskapen og arven etter første verdenskrig - sett gjennom øynene til en skolegutt som opplever sin første kjærlighet.»

Guardian

«Winns fint gjennomførte debutroman er en sjelden ting, på samme tid både en berusende romanse og en krigshistorie det er umulig å legge fra seg.»

Booklist (Starred Review)

«En fantastisk debut ... Winn iscenesetter utmerkede scener fulle av spenning ... men det er mennenes kjærlighet til hverandre som gir gjenklang. Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon.»

Publishers Weekly (Starred Review)

«Alice Winns voldsomme debut vil rive hjertet ditt i filler.»

Daily Mail

«Jeg kan ikke huske sist jeg var så følelsesmessig engasjert i en kjærlighetshistorie - hele tiden mens jeg ble vitne til hvordan vår mørkeste historie grusomt ble vekket til live.»

Sunday Telegraph

«Winns kampscener er hårreisende og skremmende, men portrettene av Sidney og Henry er intime og stemningsfulle. ... En kjærlighetshistorie som er vanskelig å glemme.»

Kirkus Reviews (Starred Review)

«In Memoriam er en fortelling om en stor tragedie, men det er også et gripende portrett av ung kjærlighet, tidvis skrevet med letthet, til og med humor.»

The New York Times

«Herlig, avhengighetsskapende ... Jeg kunne ikke legge den fra meg.»

New York Times Book Review

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på In memoriam:

Krig

Louis-Ferdinand Céline
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv