Min side Kundeservice Bli medlem

Selvmordsforebygging

for å kunne forebygge selvmord må vi forstå hva suicidalitet handler om

«Hjelmeland er grundig, velformulert og tydelig. Jeg vil anbefale alle som er interessert i selvmordsforebygging, å lese boken, og min vurdering er at alle, fra studenter til erfarne klinikere, vil bli provosert, beriket og opplyst av å lese boken.»

Anne Kristine Bergem, Sykepleien

Etter et kvart århundre med nasjonale handlingsplaner for selvmordsforebygging har ikke selvmordsraten gått ned. I boka Selvmordsforebygging. For å kunne forebygge selvmord må vi forstå hva suicidalitet handler om utfordres det rådende «sannhetsregimet», der kun kvantitativ forskning aksepteres og suicidalitet hovedsakelig forstås innenfor rammen av individuell psykopatologi. Les mer

679,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Etter et kvart århundre med nasjonale handlingsplaner for selvmordsforebygging har ikke selvmordsraten gått ned. I boka Selvmordsforebygging. For å kunne forebygge selvmord må vi forstå hva suicidalitet handler om utfordres det rådende «sannhetsregimet», der kun kvantitativ forskning aksepteres og suicidalitet hovedsakelig forstås innenfor rammen av individuell psykopatologi. Hovedbudskapet er at for å kunne forebygge selvmord, må vi forstå hva suicidalitet handler om.

Kunnskap om risikofaktorer bidrar lite til slik forståelse, og et ensidig fokus på psykiske lidelser tar oppmerksomheten bort fra kildene til problemene: kilder som oftest befinner seg i konteksten. Selvmord må forstås i kontekst, og dermed må vi lytte til personer med levd erfaring med suicidalitet. Da trenger vi kvalitativ forskning, og hoveddelen i denne boken er en grundig gjennomgang av funn fra nettopp slik forskning. Med kunnskap fra kvalitativ forskning som utgangspunkt presenteres forslag til en ny visjon for selvmordsforebygging, der alle, både fagfolk og folk flest, kan bidra til å forebygge selvmord. Hovedformålet er å stimulere til refleksjon og debatt.

Boken vil passe for studenter innen psykologi, medisin, sosialt arbeid, psykisk helsearbeid, sosiologi og pedagogikk, for fag- og forskningsmiljøer innen helse, omsorg og forebygging, for politikere og alle som ønsker å forstå hva selvmord/suicidalitet kan handle om, slik at de selv kan bidra til å forebygge selvmord.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
432
ISBN
9788202606657
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Selvmordsforebygging
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Hjelmeland er grundig, velformulert og tydelig. Jeg vil anbefale alle som er interessert i selvmordsforebygging, å lese boken, og min vurdering er at alle, fra studenter til erfarne klinikere, vil bli provosert, beriket og opplyst av å lese boken.»

Anne Kristine Bergem, Sykepleien

«I denne bogen leverer Heidi Hjelmeland et stærkt argument for nødvendigheden af et større fokus på en relationel og kontekst-sensitiv tilgang til og forskning i selvmordsforebyggelse.»

Niels Buus, Det norske medicinske selskab

«Heidi Hjelmelands bok Selvmordsforebygging er et mangefasettert oppgjør med tradisjonell suicidologi, og stiller sentrale spørsmål om hva som er gyldig kunnskap.»

Per Are Løkke og Birgit Nordtug, Tidsskrift for Norsk Psykologforening

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Selvmordsforebygging:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv