Meny

Menneskerettigheter i helse- og omsorgstjenesten

; Marianne Klungland Bahus

Menneskerettighetene medfører ansvar og plikter for stat, kommune og alle som arbeider i helse- og omsorgstjenesten. Boken tar opp spørsmål som dukker opp i møtet mellom individ og hjelpeapparat, der grunnleggende rettigheter er i spill: retten til liv, helse, autonomi og privat- og familieliv. Les mer
Vår pris
699,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 06.10.2022

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 699,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 06.10.2022

Menneskerettighetene medfører ansvar og plikter for stat, kommune og alle som arbeider i helse- og omsorgstjenesten. Boken tar opp spørsmål som dukker opp i møtet mellom individ og hjelpeapparat, der grunnleggende rettigheter er i spill: retten til liv, helse, autonomi og privat- og familieliv. Hva betyr disse rettighetene for helse- og omsorgstjenesten?
Boken drøfter viktige spørsmål om forsvarlighet, samtykke, tvang og taushetsplikt i lys av menneskerettslige krav. Blant temaene som belyses, er rettigheter og plikter knyttet til barns helse, autonomi og familieliv, rettighetene til LAR-pasienter og innsatte i fengsler, eldre skeives rettigheter i møte med eldreomsorgen, helsepersonells reservasjonsrett og digitalisert medisin og personvern.

Boken retter seg i første rekke mot juridiske studenter, jurister, helsepersonell og studenter i helse- og omsorgsfag.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Universitetsforlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk
ISBN: 9788215045900
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger