Min side Kundeservice Bli medlem

Lærdalsmålet

ord og uttrykk frå 1900-talet

Ordsamlinga frå Lærdal er utarbeidd av Anders Skogen (1903-1989) frå Eri i Lærdal. Han var cand.philol. frå Universitetet i Oslo med norsk som hovudfag. Med unntak av ei femårig tilsetting i Norsk Ordbok, arbeidde han som lektor i skulen. Les mer

364,-

400,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ordsamlinga frå Lærdal er utarbeidd av Anders Skogen (1903-1989) frå Eri i Lærdal. Han var cand.philol. frå Universitetet i Oslo med norsk som hovudfag. Med unntak av ei femårig tilsetting i Norsk Ordbok, arbeidde han som lektor i skulen. Han begynte tidleg å samle ord og uttrykk frå Lærdal med tanke på å gje ut ei mest muleg komplett ordsamling.

Å lese boka er til inspirasjon for språkinteresserte. Ho kan gjerne lesast frå perm til perm. I døma på bruk av dei ulike orda får ein eit levande inntrykk av korleis folk levde i Lærdal på 1900-talet. Også dialektnyansar mellom Lærdal og Borgund og mellom Lærdal og Årdal er tekne med. Boka er eit viktig bidrag til å dokumentere lærdalsmålet slik det var i den perioden han skriv frå og slik det for det meste er i dag.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
ISBN
9788230021019
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Lærdalsmålet
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lærdalsmålet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grautmål

Øystein Aleksander Vangsnes
Innbundet 
227,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv