Min side Kundeservice Bli medlem

Aldri, aldri, aldri

«Strømsborg skriver sjeldent friskt om et tidsaktuelt og nokså tabubelagt tema. Norge opplever en dramatisk økning i antall barnløse, og Erna Solberg har tatt til orde for at vi må finne ut hvorfor norske kvinner føder så få barn. Linn Strømsborg skriver sabla godt om akkurat dét.»

Trine Saugestad Hatlen, VG

«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn.

Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn.

Dette er ikke noe jeg snakker med andre om. Det er noe jeg skammer meg over, noe jeg unngår, går lange muntlige omveier rundt. Når vennene mine snakker om å få barn, bytter jeg samtaleemne. Jeg vil ikke være skråsikker eller bastant, for plutselig våkner jeg en dag og har blitt en av dem, en vanlig kvinne i 30-åra som vil bli gravid, som vil stifte familie, som vil utvide livet mitt, kroppen min, hjertet mitt, til å romme flere enn meg selv. Det er lov å ombestemme seg.»

Hovedpersonen i Linn Strømsborgs roman «Aldri, aldri, aldri» har aldri ønsket seg barn. Hun har vært samboer med Philip i åtte år, og de har vært enige om at de ikke skal ha barn - helt til nå. For kanskje vil Philip allikevel bli pappa? Og mens hennes to beste venner venter sitt første barn, og moren hennes stadig maser om barnebarn, og hverdagen renner over av småbarnsforeldre og fødsler og andres tidsklemmer, så står hun støtt i livet sitt og valget sitt om å ikke ville ha barn.

Aldri, aldri, aldri er en roman om hvorfor vi får barn, og hvorfor vi ikke får barn. Det er historien om å velge noe annet enn det som forventes av en, men samtidig bare ønske seg et vanlig liv.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
221
ISBN
9788282883863
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
18 x 11 cm
Serie
F° 421

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Strømsborg skriver sjeldent friskt om et tidsaktuelt og nokså tabubelagt tema. Norge opplever en dramatisk økning i antall barnløse, og Erna Solberg har tatt til orde for at vi må finne ut hvorfor norske kvinner føder så få barn. Linn Strømsborg skriver sabla godt om akkurat dét.»

Trine Saugestad Hatlen, VG

«Får meg til å hulkegrine ... Det går utrolig nok an å skrive varmt og rørende om å velge bort barn.»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

«Heldigvis ender ikke romanen opp med å bli et forsvarsskrift for de frivillig barnløse. Det er heller eksistensielt. Og det er god litteratur. Boka beskriver usedvanlig godt usikkerheten før et slikt valg, både for dem som havner på ja. Og for de som ender opp med nei.»

Anette Os, Fædrelandsvennen

"... med et nært og varmt språk kretser hun rundt familiens plass i våre liv (...) Strømsborgs nostalgi er det lett å bli forført av. Romanene hennes er en hyllest til de gode vennskapene."

Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"Noe av det spennende med romanen er at den skildrer valget om ikke å få barn, både slik det ser ut over lengre tid, og i en nokså kritisk periode av livet. (...) Aldri aldri aldri får godt frem det eksistensielt gripende ved å se vinduet lukke seg, og si til seg selv at det er riktig. Boken går svært tett på den barnløse hverdagen og fremtiden."

Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet

"Linn Strømsborg vekkjer medvit om familieforventingane våre. (...) Strømsborgs prosa er inntakande og nær"

Eivind Myklebust, Klassekampen

"Problemstillingen er interessant: Hvorfor blir folk så stressa av at andre ikke vil ha barn? (...) Aldri aldri aldri argumenterer for at et rikt liv kan leves på mange vis, også uten å føre slekta videre."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"en imponerende roman"

Eva Biringer, Die Welt

Medlemmers vurdering

E
Elisabeth Sørensen – 15.10.2019

– Nydelig bok!

E
Elisabeth Sørensen – 17.09.2019

– Aldri aldri aldri

Oppdag mer

Bøker som ligner på Aldri, aldri, aldri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skam

Anna Fiske
Innbundet 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv