Min side Kundeservice Bli medlem

Hundre og én dag

en reportasjereise

Vi husker alle Åsne Seierstad stemme fra uttallige radio- og TV-innslag under krigen i Irak. Nå har hun gått i studio og selv lest inn sin personlige rapport fra denne tiden. Fra januar til april 2003 - i hundre og én dag - arbeidet Åsne Seierstad som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. Les mer

149,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Vi husker alle Åsne Seierstad stemme fra uttallige radio- og TV-innslag under krigen i Irak. Nå har hun gått i studio og selv lest inn sin personlige rapport fra denne tiden. Fra januar til april 2003 - i hundre og én dag - arbeidet Åsne Seierstad som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. I avisartiklene og TV-reportasjene hun laget, formidlet hun det som foregikk i Irak før, under og etter angrepet fra de amerikanske og britiske styrkene.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

S

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202286644
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
12 x 12 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

S
S – 26.01.2008

– Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

B
BB – 21.05.2005

– En interessant bok om krigen i Irak, for oss som bare har fulgt den på TV. Åsne Seierstad har en evne til å komme innpå folk uansett omstendigheter, og i denne boken skjønner man at hennes intervjuer (eller i det hele tatt hennes opphold i Irak i denne perioden) ikke er noe alle hadde villet begitt seg ut på. Vi får høre synspunkter fra Åsne selv, innbyggere i Irak og journalistkolleger, samt meget virkelige beskrivelser av ulike hendelser her. Gjennom boka skinner det tydelig igjennom at hun har et veldig engasjement for det hun driver med, og at hun har jobbet hardt for å få fortelle folk om denne spesielle krigen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundre og én dag:

Se flere

Logg inn

Handlekurv