Min side Kundeservice Bli medlem

Metode og oppgaveskriving

Boka viser deg hva som skal til for å skrive en akademisk oppgave. Skriveprosessen går som en rød tråd gjennom boka.

Det å kunne bearbeide og formidle kunnskap er grunnleggende i høyere utdanning. Les mer

599,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boka viser deg hva som skal til for å skrive en akademisk oppgave. Skriveprosessen går som en rød tråd gjennom boka.

Det å kunne bearbeide og formidle kunnskap er grunnleggende i høyere utdanning. Metode og oppgaveskriving tar opp hvordan kunnskap blir til. I tillegg presenteres ulike kunnskapssyn og hvordan kunnskap er grunnlag for fagskriving.

En innføring i de samfunnsvitenskapelige metodene intervju og observasjon gis i boka. Dessuten beskrives hvordan du kan komme i gang med oppgaveskriving samt hvordan du kan formulere en problemstilling, utføre kildesøk og gjennomføre undersøkelser. I tillegg beskrives hva som kreves av en akademisk oppgave før innlevering.

De grunnleggende elementene for alle oppgaver presenteres, og egne kapitler går spesifikt inn på bacheloroppgaven og masteroppgaven.

Se innholdsfortegnelse:

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
272
ISBN
9788205543089
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

S
Sykepleierstudent – 09.02.2008

– Denne boken er veldig fin å bruke som oppslagsbok, for eksempel ved utforming av litteraturliste, ved litteraturhenvisninger i oppgaver og andre ting som har med utforming av en oppgave å gjøre. mange bruker den slik. Men for oppgaveskrivere fra bachelorutdanningene kan det være veldig nyttig å lese den fra perm til perm. Angrer selv på at jeg ikke gjorde det alt fra første skoledag, og ikke nå, ute i andreåret på utdanningen. Boken er lettlest og samtidig grundig, med fin bruk av eksempler fra blant annet studentoppgaver. I min utdanning (sykepleie) forventes det at vi skal skrive mange oppgaver, og veiledningstilbudet varierer i de enkelte fagene og de enkelte oppgavene. Da er det fint å ha denne boken i bakhånd, for å komme på rett spor.

t
trill – 13.07.2006

– Som psykologistudent brukte jeg denne boka mye til å lære meg å skrive oppgaver. Den gir en fin innføring kvalitativ metode, og er bedre enn mange liknende bøker. Den er lettlest og har ikke med mer enn det du trenger å vite. Du får en lettfattelig framstilling av hvordan en oppgave bør bygges opp og hvordan du kan presentere stoffet du har funnet. Statistikkdelen er også enkel, men gir det det overblikket du trenger over faget. Boka kan brukes som et supplement til forelesninger i metode eller til hjelp ved skriving av oppgaver, men den er også fin å bruke til selvstudium.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Metode og oppgaveskriving:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ph.d.

Silje Bringsrud Fekjær
Paperback 
409,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv