Min side Kundeservice Bli medlem

Spreng grensene! = Breaking boundaries!

når formidling blir forskning

"Spreng grensene!" handler om formidleren som forsker. Publikum og formidling blir stadig viktigere i museene, og denne boka gir eksempler på hvordan formidleren kan forske på egen praksis.
Når søkelys flyttes fra objekt og samling til publikum, læring og opplevelse, og museet defineres som en plattform for demokrati, deltakelse og flerstemmighet, må vi også tenke nytt. Les mer

376,-

430,- Spar: 54,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
"Spreng grensene!" handler om formidleren som forsker. Publikum og formidling blir stadig viktigere i museene, og denne boka gir eksempler på hvordan formidleren kan forske på egen praksis.
Når søkelys flyttes fra objekt og samling til publikum, læring og opplevelse, og museet defineres som en plattform for demokrati, deltakelse og flerstemmighet, må vi også tenke nytt. Hvordan kan forskning bli en måte å jobbe på?
"Etter ti år i «bransjen» synes jeg fortsatt det kan være litt vrient å forstå og definere akkurat hva formidling er. Vi formidlere er jo så mye forskjellig. Vi er en gjeng spesialiserte pedagoger på Nasjonalmuseet, men vi er også en rekke enslige formidlingspoteter. Vi er formidlere som sitter grundig desentralisert med ansvar for DKS, arrangement, kanskje utstillinger, butikk og markedsføring som en del av stillingsinstruksen. Likevel har vi noe vesentlig til felles i alt vi driver med: Museumsformidlere sitter på viktig kunnskap! Vi har fingerspisskompetanse," som Anna Økstra skriver om i denne boka.
Fagredaktør Line Engen er formidlingskurator og forsker ved Nasjonalmuseet i Oslo, og medlem av styret i formidlingsseksjonen i Norges museumsforbund. Boka er basert på det internasjonale seminaret «Spreng grensene: Når formidling blir forskning», som ble arrangert i regi av Norges museumsforbund og Nasjonalmuseet i 2021. Utgivelsen har bidrag fra Jeroen Boomgaard, Mattias Bäckström, Per Steinar Brevik, Line Engen, Ellen Lange, Maja Leonardsen Musum, Emily Pringle, Ólöf Ger.ur Sigfúsdóttir, Marit Ulvik, Anna Økstra, Ingvild Hammervoll, Lin Stafne-Pfisterer, Anne Qvale, Dimitra Christidou og Hilde Areng Skaara.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Engelsk Flerspråklig
Sider
213
ISBN
9788283051438
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spreng grensene! = Breaking boundaries!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv