Min side Kundeservice Bli medlem

Utagerende elever

jussen ved bruk av sanksjoner, makt eller tvang

Denne boka tar opp juridiske forhold ved skolens arbeid med utagerende elever. Hvordan ta i bruk sanksjoner, og hvordan skal man håndtere situasjoner hvor man er nødt til å bruke makt eller tvang overfor elever? Sanksjoner som brukes må være fastsatt i ordensreglementet eller i opplæringsloven, slik at elevene, foresatte og ansatte er kjent med hvilke reaksjoner som kan iverksettes. Les mer

289,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne boka tar opp juridiske forhold ved skolens arbeid med utagerende elever. Hvordan ta i bruk sanksjoner, og hvordan skal man håndtere situasjoner hvor man er nødt til å bruke makt eller tvang overfor elever? Sanksjoner som brukes må være fastsatt i ordensreglementet eller i opplæringsloven, slik at elevene, foresatte og ansatte er kjent med hvilke reaksjoner som kan iverksettes. Ordensreglementet bør utformes på en måte som er tydelig og forståelig for alle brukergruppene.
I tilfeller der sanksjoner er iverksatt etter brudd på ordensreglene, skal skolen behandle saken etter forvaltningslovens bestemmelser om god forvaltningsskikk. Det er mye usikkerhet rundt bruk av tvang mot elever. Kan det forsvares ut fra en nødvergesituasjon for å hindre skade på medelever og eiendom? Risikerer ansatte å bli straffet i etterkant?
Hvordan håndtere utagerende elever som truer eller utøver vold mot læreren? Mange lærere er utsatt for krenkelser i det daglige arbeidet, og dette kan i verste fall føre til sykmelding og varige skader hos enkelte. Arbeidsmiljøloven gjelder også i skolen. Hva kan skolen gjøre for å sikre en trygg arbeidsplass for sine ansatte?

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
82
ISBN
9788283722772
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Utagerende elever
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utagerende elever:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv