Kniksen

født til fotball

Han fikk sin første fotball på fireårsdagen, og han spilte på juniorlandslaget som 16-åring i 1959. Samme år ble han norsk juniormester med Brann. Han var på Nordens lag mot Europa. Året etter ble han proff i Skottland. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Han fikk sin første fotball på fireårsdagen, og han spilte på juniorlandslaget som 16-åring i 1959. Samme år ble han norsk juniormester med Brann. Han var på Nordens lag mot Europa. Året etter ble han proff i Skottland. Han ble norsk cupmester og spilte 31 A-landskamper. Norges beste fotballspiller gjennom alle tider, mener mange.
Boken forteller historien om hvordan kjuagutten Roald fra Eidsvågneset ble fotball-helten Kniksen, spilleren som forgylte Sportsklubben Brann, og som ble legendarisk da han stort sett på egen hånd knuste svenskene på Ullevaal i 1960.
Boken forteller også om guttedager, skoletiden, om tenåringen, om junior- og seniorår i Brann, hans seks år som proff i skotske Hearts og senere turbulensen da den engelske treneren Bill Elliot kom til Bergen. All dramatikken og jubelen også. Da han ble "Gøteborg-dødaren" på Krohnsminde og den beryktede "Frigg-kampen" på Stadion. Også da han sparket dommeren i baken i Haukelandshallen og fikk et halvt års karantene.
Her fortelles om "Kniksen og Pesen"-perioden, om profftilbudene han fikk fra hele Europa. Arne Scheie og Drillo kjente ham og beretter om ballmagikeren. Det gjør også venner, bank-kolleger og medspillere. Mange betoner det forunderlige i at han framsto som to forskjellige personer
som en tiger på banen, men som en vennlig og beskjeden mann i den sivile hverdag.
Hans to barn forteller om en elsket far, og ektefellen Eva om livet med en berømt fotballspiller, til han falt fra i 1987, 44 år gammel.
I bokens siste kapittel vandrer forfatteren en tur i Edinburghs gater og puber i 2015, og treffer Hearts-tilhengere som fremdeles begeistret husker Mr. Jensen.

Detaljer

Forlag
Bodoni
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
254
ISBN
9788271288242
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Kniksen
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kniksen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hevnen

Val McDermid
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv