Meny
 

Friluftsliv i Finnmark

; Randulf Valle (Illustratør)

Norges største og nordligste fylke byr på turopplevelser av de sjeldne. Her kan du boltre deg i dagevis uten å føle trengsel. Randulf Valle deler sine beste turtips fra vidder, skog, fjell og elver. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Randulf Valle har tilbrakt mye tid på tur i Norges nordligste fylke. I boka Friluftsliv i Finnmark vandrer, padler eller skigår han store deler av sitt hjemfylke, med eller uten fiskestang. Boka har fyldige beskrivelser av Randulfs erfaringer underveis og er en fin guide for deg som ønsker å planlegge egne turer. Lurer du på hvor du finner de fineste perlene, så la denne mannen vise deg vei.

Vidder, fjell og blinkende fiskevann
For oss som bor lenger sørpå, er det langt til Finnmark. Men ønsker du å oppleve annerledes villmark og en smule ensomhet, er det virkelig verdt å ta turen. Randulf Valle beveger seg gjennom område for område. Du kan oppleve blant andre Magerøya, Nordkinn, Kvaløya, Seiland, Varanger, Laksefjordvidda … Til sammen gir boka en god oversikt over en rekke muligheter for flotte turer i dette fylket, og variasjonene i landskapet er store. I Finnmark kan du gå på vidder, topper, i skog eller bedrive øyhopping. Du kan padle, fiske ørret og røye eller dra på jakt etter stortorsk, hare eller rype. Forfatteren har nok en forkjærlighet for øya Seiland. Her har du flott fjellandskap og Nor nordligste isbreer: Seilandsjøkelen og Nordmannsjøkelen. I samme slengen kan man avlegge Sørøya en visitt. Transport til begge er via båt.

Finnmark er også for deg som vil ta toppturer på ski. Loppa har sin egen versjon av Haute Route, som går over tre breer og noen fiskevær før den avsluttes i Sør Tverrfjord. Kanskje dette blir neste års vårskitur? Mange av bokas turer er med fiskestang. Her er vann som huser storvokst ørret og røye, men regn ikke med at de beste lokaliteter avsløres hvis det er snakk om små og sårbare tjern. Du vil imidlertid ikke ha store problemer med å finne dine egne fiskeperler, og det er jammen like spennende. Valle har også kunnskaper om stedenes historie, og dette blandes naturlig inn i turbeskrivelsene. Forfatteren er en habil fotograf. Boka er spekket med gode bilder, og du skal ha grodd godt fast i sofaen hvis du ikke lar deg friste. Hvert område avsluttes med praktiske opplysninger om overnatting, atkomst og ellers det du bør tenke på under planlegging. Neste feriemål med turutstyr på ryggen er klar: Finnmark!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 304
ISBN: 9788202504595
Utgave: 1. utg.
Format: 29 x 22 cm
Nr: 8094403
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Randulf Valle Randulf Vall har doktorgrad i metallurgi fra NTNU, men arbeider til daglig som skribent og har publisert et tresifret antall artikler i ulike tidsskrifter. Han har dessuten erfaring fra bearbeiding av andres tekster gjennom flere år som reportasjesjef og redaktør i magasinet Friluftsliv, og har vært medforfatter eller hovedforfatter for i alt ti bøker.

Valle har også lang erfaring som fotograf og har publisert bilder i en rekke bøker og magasiner. Bildene har også blitt brukt av museer, direktorat og nasjonalparkforvaltere.