Min side Kundeservice Bli medlem

Hytta

fire vegger rundt en drøm

Hytter er som en nøkkel inn til nordmenns sjel. Få ting rommer så mange drømmer og så mange skuffelser som hytta. To forskere har sett nærmere på fenomenet 'hytta'. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hytta er som et ekstra familiemedlem, og den ultimate drømmen om et fristed. På hytta kan man få tid helt alene, men det er også et hyggelig samlingssted med venner og familie der tiden går saktere og vi gjør mer sammen. Hyttenaboer kan bli venner for livet, og i fjellet er hyttene oaser som gir hvile og varme etter lange turer til fots eller på ski.

Norsk hyttekultur
«Det er jo en drøm, dette med å ha hytte i Norge, som ligger inni hodet ditt. Å komme fra, å komme bort, et fristed fra hverdagen,» står det i Hytta. Fire vegger rundt en drøm. Norsk hyttekultur er særegen, og sett utenfra er det nok rart at en primitiv og enkel hytte kan oppfattes som den ultimate kos og hygge. Dette fenomenet har forfatterne av boka tatt tak i og studert fra alle kanter. De har besøkt hytter landet rundt sammen med fotografen Haakon Harris. Boka er rikt illustrert med bildene fra hyttebesøkene og blir vist på en utstilling om norsk hytteliv på Norsk Folkemuseum fra april til oktober 2019.

Det gode liv
Hyttene representerer drømmer og kjærlighet, og ligger som oftest slik til at vi kan nyte naturen rett utenfor døra, enten det er skog, sjø eller fjell. Der setter vi det enkle liv i høysetet, og har tid til å nyte naturen, en god bok, spille spill og ha det moro sammen.

Hytter kan dessverre også være en kilde til splid i familien når neste generasjon skal ta over. Den av og til vanskelige arveprosessen berøres i boka, og det er mange gode tips til hvordan man kan ordne seg når flere skal ha hytte sammen.

Hvem er denne boka for?
«Denne boka er til deg som har – eller en gang har hatt – et forhold til en hytte. Den er til deg som eier en hytte. Den er til deg som bruker en hytte som du ennå ikke eier, og den er til deg som ikke lenger eier den hytta du en gang har brukt. Den er til dere som drømmer om en hytte, men også til alle dere som priser dere lykkelig over å være ferdig med hytter og alt det fører med seg, av ansvar, arbeid og uklare eierskapsforhold. Og sist, men ikke minst er den til deg som lurer på hvorfor i all verden folk i Norge er så opptatt av hyttene sine,» skriver forfatterne i forordet.

Ta turen inn i norsk hytteliv på godt og vondt, med alt som følger med av nostalgi og gjenkjennelse, ny kunnskap og å se hyttemagien i et nytt perspektiv.

I Hytta kan du lese om:

  • Hyttedrømmen
  • Sambruk, samvær og sameie
  • Å bli slekt – nye famliemedlemmer skal innlemmes i hyttelivet
  • Hvem skal arve hytta?
  • Hytta er ikke som hjemme
  • Ting, tap og forsoning

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
204
ISBN
9788248923282
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Hytta
Format
25 x 18 cm
Nr
8141037

Medlemsblad

 

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hytta:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Din Vilma
3 for 2

Din Vilma

Gudrun Skretting
Innbundet 
79,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv