Meny

På ville veier

friluftsgleder i Finnmark

; Inger Wallem Anundsen

La Lars Krempig og Inger Anundsen ta deg med på en reise gjennom Finnmark til alle årstider. Ensomme fotturer, spennende kajakkpadling, digre ørreter, isfiske etter røye, jakt på ryper og storfugl ... alt er mulig i landets nordligste fylke! Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

På ville veier er en fargerik hyllest til naturen langt mot nord. Dit du reiser for å oppleve et eldorado for rypejakt, harejakt, ørret- og røyefiske, og ikke minst turer i variert terreng - og en smule ensomhet. Med Lars Krempig og Inger W. Anundsen som guider, kan du oppleve Finnmark på sitt aller beste, sommer som vinter. Med fiskestang, børse, sykkel, ski, hundespann, båt eller til fots tar forfatterne deg med på en reise gjennom Finnmark til alle årstider. Fra den vidstrakte taigaskogen i Pasvik til fuglefjell som stuper i storhavet utenfor Loppa. Fra Varangerhalvøyas karrige fjellandskap til Finnmarks-viddas bortgjemte fiskeperler. Med Finnmark som turmål, er du garantert intense og annerledes naturopplevelser, og du har alle muligheter til å gå dine egne stier.

Finnmarkskystens mange muligheter
I Finnmark kan du dyrke fjellrypejakt og sjøliv i samme slengen. I havgapet kan du jakte gås tidlig på morgenen, på formiddagen tar du deg en tur opp i høyden etter store flokker med fjellrype, på ettermiddagen fisker du stortorsk og til kvelds jakter du hare. Noen bedre? Det skorter med andre ord ikke på muligheter, men kanskje på kondisen? Sørøya er for eksempel stedet for den som vil drive et mangfoldig friluftsliv. Vakkert er det òg. Hvasse rygger og flotte høyfjellsplatåer. Du ser fjellene på Seiland og Stjernøya, og havet bølger blått og endeløst. Og kanskje har du en kajakk du kan padle på det blå med? Etter endt økt kan du trekke den smekre farkosten opp på en strand du får ha for deg selv, eller nær en bygd med gjestfrie finnmarkinger. Å padle kajakk i Finnmark byr på en skattkiste av naturperler, men passer kanskje best for den som har padlet før. Mange steder står storhavet rett på og gir tung sjø selv på rolige finværsdager. Men takler du ulike forhold, får du fantastiske opplevelser. Kanskje vil en nise vise seg for deg?

Urskog
Like langt øst som Istanbul, like langt nord som nordlige Alaska og en utløper av den store russiske taigaen. Det er Pasvikdalen, og et helt spesielt stykke norsk natur. Her finner du den mest urskogspregede skogen i landet. Bjørn også. Hva med å dra hit på fottur, eller storfugljakt? Bare vissheten om at det kanskje befinner seg bamser i traktene gjør turopplevelsen til noe helt ekstra. I skumringen er det mange rotvelt som får hjertet til å banke fortere ... Pasvik er et sant villmarksrike, og du finner koier som er åpne for overnatting.

Forlokkende øyperler
Finnmark byr på mange flotte øyer, og strendene i nord er hvitere enn en Blenda-vask, kan vi lese. Krempig og Anundsen har vært på «øyhopping» med start på Loppa. Her er det lett å finne gode teltplasser, med bølgebrus fra Lopphavet som behagelig musikk å sovne inn til. Fuglelivet er rikt, så en god kikkert bør være del av utrustningen. Her kan man godt la seg friste til å bli noen dager, det er nok å oppleve. Deretter kan turen videre gå til Sørøya via Øksfjord, og deretter til Rolvsøy og Ingøy. Bildene i boka viser et liv på tur som frister. Finnmark kan by på det meste for deg som vil oppleve noe vilt og vakkert, og denne boka gir deg gode innspill og inspirasjon til hva du kan gjøre, enten du er interessert i jakt, fiske eller friluftsliv.

Fakta