Min side Kundeservice Bli medlem

Sove ute

håndbok for netter i sovepose

«Innertier om utenetter.»

Sigurd Rønningen, Utemagasinet

Du kan sove i telt, snøhule, hengekøye ... under et granskjørt, en duk eller åpen himmel. Å sove ute gjør deg litt mer lykkelig! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Å sove ute kan være like komfortabelt og herlig som det fineste hotellrom. Og ditt andre hjem kan være akkurat der det passer deg å slå opp teltet – på den fineste utsiktstomta.

Det er mange måter å sove ute på. Marius Nergård Pettersen er uteligger av rang, og kan fortelle masse om å sove i telt, under en heller og tarp, i snøhule og hengekøye eller under åpen himmel, for eksempel på et leie av granbar. I boka Sove ute får du også masse tips om utstyr som soveposer, underlag og kokeapparat, og han vet mye om hva slags telt du skal velge.

Sov ute uten telt?
Det er lite som kan måle seg med netter i yndlingsteltet, men å utforske andre måter å sove ute på, gjøre deg mer rustet til å takle ulike situasjoner samt øker uteliggerkvalifikasjonene betraktelig. Pettersen går for eksempel grundig gjennom bruk av overheng som en heller (og tenk samtidig på at de sannsynligvis er brukt før, av folk som levde under steinalderen!), hvordan lage ly av en ryggsekk, presenning, granskjørt og ikke minst en veltet kano. Ønsker du å forsøke en natt i snøhule, får du gode tips til hvordan lage denne. Å sove i hengekøye er blitt populært, og utvalget av komfortable køyer er stort. Man kan ligge varmt, tørt og myggfritt.

Pettersen oppsøker hengekøye- og turjentene, søstrene Heireng, som imidlertid sverger til de enkle køyene som veier lite og ikke tar kål på lommeboka. Søstrene sover ute minst en natt i uka, hele året. Altså noe å strekke seg etter. Tarp kan brukes på mange måter og er ofte lettere å bære med seg enn telt. Boka gir gode ideer til hvordan du setter den opp samt alternative bruksområder … med en slik duk kan du for eksempel samle regnvann eller pakke inn noe som skal holdes tørt.

Det skal ikke stå på utstyret
Forfatteren er ingen utstyrsfrik, men mener at man bør ha med rett utstyr for gjeldende forhold. Kokeapparat er imidlertid et must. Noe som skal testet av undertegnede, er en liten vedbrenner. Det kan jo være greit å slippe å bære med seg brennstoff.

Soveposen er viktig. Hvordan finne varmen etter leggetid? Dun eller syntetisk? Det fins et stort utvalg av liggeunderlag i handelen, men forfatteren sverger til et vanlig termounderlag som kan rulles sammen og brukes til å sitte på. Ikke går det hull i det, og det veier lite. Men du får altså oppblåsbare, isolerende produkter som gjør utesenga like god som svanemadrassen hjemme. Boka avslutter med å ta for seg årstidene. Det er litt mer krevende å ligge ute i kulda. Men kanskje det er akkurat de nettene som gir mestringsfølelse som er god å ta med seg videre. Og man blir garantert et bedre og lykkeligere menneske av netter under trekronene.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
225
ISBN
9788205529816
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 18 cm
Nr
8161836

Medlemsblad

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Innertier om utenetter.»

Sigurd Rønningen, Utemagasinet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sove ute:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv