Min side Kundeservice Bli medlem

Vill glede

friluftsliv med barn året rundt

Slå av tv-en og slå opp teltet! Ta med ungene ut og la dem oppleve vill glede. "Vill glede" er også tittelen på hovedboka, som overbeviser om at hele familien har godt av et aktivt friluftsliv. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Friluftsliv har ingen aldersgrense. Selv ganske små barn kan tas med på turer som for eksempel inkluderer overnattinger ute. Et aktivt friluftsliv gir følelse av mestring, og akkurat det er viktig for barn. I boka Vill glede deler en norsk familie sine erfaringer med å ha barn med på tur. Her er inspirasjon og gode ideer. Hva slags turer er gode familieturer, hvordan pakke sekken når barna skal være med, hvilke aktiviteter gjør turene enda mer morsomme for hele familien, og hva gjør man når noen som er ute på tur likevel er sur?

Gode naturopplevelser setter spor
Hvis du selv ser tilbake på egen oppvekst, er det sikkert noen turopplevelser som har brent seg fast. Forhåpentligvis er det positive erfaringer som bidro til å forme deg som en turglad person. Det samme vil vi overføre til egne barn, men det er ikke alltid lett. Dørstokkmila er lang, og unger vil ikke alltid det samme som de voksne. Hvordan skal du best mulig legge til rette slik at alle blir fornøyde? I denne boka får du være med familien Bølstad på en rekke turer de har tatt opp gjennom årene, lange og korte, sommer som vinter. Man skal ikke være redd for at unger ikke kan gå et godt stykke, så lenge veien er målet og man kan finne på noen sprell underveis.

Det skal være gøy
Det er for eksempel genialt å dra på kanotur med barn. Vannet virker forlokkende på alle, man for - flytter seg raskt uten å måtte bære tungt, og padling gir en fin følelse av mestring. Dessuten kan man bade og fiske en og annen ørretpinne eller kjempegjedde. Familien Bølstad har gode erfaringer med såkalt packrafting, en oppblåsbar gummibåt som er solid og ekstra lett å bære mellom vannene, også for barna. Familien forteller blant annet om en tur til vanns gjennom Gautefall i Telemark, og barna får bruke sin egen båt. En annen tur foregår med gummimadrasser på elv… Spennende og en smule originalt. De fleste turer kan inkludere elementer av opp - dagelsesferd. Trillemarka gir god følelse av å være langt inne i villmarka, i eventyrskogen der mye kan undersøkes og forskes på. Familien Bølstad legger en av turene i boka til dette naturreservatet, og vi får umiddelbart lyst til å følge i deres fotspor. Snø og kuldegrader er heller ingen hindring for overnattingsturer. Blefjell byr på snilt terreng, og for familien med bosted på Kongsberg, er dette et naturlig valg. Et godt råd er å etablere en leirplass for noen dager og bruke terrenget rundt denne, mener familien. La barna utfordres med morsomme utforløyper og lek i snøen. Forfatteren gir deg også nyttige lister på hva du bør tenke på av utstyr for turer med barn avhengig av årstid.

Teltet blir hjem, kjære hjem
Skal man på lengre overnattingstur med barna, er det lurt å legge litt vekt på at teltet er romslig. Er man villig til å bruke litt penger, får man et godt firemannstelt som ikke veier mer enn tre kilo, og det er godt å ha litt plass å røre på seg når det er ruskevær, poengterer forfatteren. Barn bør også bære sekk selv, så de føler at de er på tur på jevn linje med de voksne. Generelt bør man nok tenke at barna bør utstyres like godt som de voksne, med godt fottøy og klær som holder vind og regn ute. Og lær barna å lage leirbål!
Lite slår følelsen av å få til et flott bål helt på egen hånd. Boka gir gode råd for hvordan man raskt lykkes med ulike typer bål. Vill glede formidler turglede på en helt spesiell måte. Den gir råd og tips, men er kanskje først og fremst en inspirasjonsbok for alle som tror friluftslivet tar pause når man får barn. Barn kan godt bli slitne, bare de har det gøy, og å være mye ute i naturen gir fine opplevelser som preger en senere i livet. Det er verdt å huske på!

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
200
ISBN
9788205431706
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
22 x 22 cm
Nr
8036675

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vill glede:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv