Meny

Fuglekikking

400 fuglearter og QR-koder med karakteristiske fuglestemmer

; Klaus Bjerre (Illustratør) ; Helge Sørensen (Illustratør) ; Tore Fonstad (Oversetter)

Med utgangspunkt i artenes gjenkjennelige karaktertrekk presenterer denne boka fuglene på en litt annen måte enn vi er vant til. Silhuetter, nærbilder av hode og vinger samt angivelse av størrelser gjør at du lettere kan artsbestemme, også på avstand, og uten kikkert. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Bente Einan Eriksen

Å kikke på fugler samt å kunne bestemme til art via utseende, atferd og sang, er antagelig en av verdens fineste hobbyer. Fugler er en gruppe dyr som er «lett tilgjengelig». Vi ser noen hver dag, om det så er de vanlige duene i parken eller de faste skjærene som herjer i hagen. Er du ute på tur, kan det være vanskelig å fange en fugl lenge nok med blikket til å se artstypiske karaktertrekk. Ofte er fuglen i flukt og du ser bare et kort glimt. Det er derfor viktig å bli en mer bevisst fuglekikker som vet hva du skal se etter. Det krever litt øvelse og erfaring. Boka Fuglekikking er for deg som vil bli flinkere til lettere å kunne fastslå artene på avstand. Også uten bruk av kikkert.

Silhuettene avslører arten
Boka har tegnede silhuetter av 400 europeiske arter. Silhuettene er nok det som er bokas hoveddel, og som er nøkkelen for lettere å skille artene både i flukt og på bakken eller i vegetasjonen. Silhuettene forteller om karaktertrekk som fuglens form og hvordan den holder vingene når den flyr. Ikke minst formen på nebbet forteller oss mye. Ut fra nebbet ser vi lett om det er en rovfugl eller for eksempel en kråkefugl. Boka viser typiske silhuetter av representanter for familier og slekter i Europa, og disse bør du lære deg aller først. Så er det en del særegne silhuetter som er veldig lette å kjenne igjen og huske. Du finner også typiske atferdssilhuetter og sammenligninger
av arter som ligner hverandre. For eksempel hauk og gjøk eller storfugl og orrfugl. Boka viser også typiske flokk-formasjoner som dannes av fugler som trekker eller bare forflytter seg samlet. Hvis du tilegner deg basiskunnskaper som utseende, silhuetter, detaljer i fjærdrakten, kunnskap om atferd og hva slags biotoper artene lever i, er du rustet for givende turer ute i det fri!

Se detaljene
Ser du en fugl du ikke kjenner, skal du legge merke til detaljene. Først kan du se på størrelse og form. Deretter hvordan nebbet er formet, hodeform og diverse tegninger i fjærdrakten. Har du ikke med deg en håndbok i felt, vil et system for å registrere detaljer gjøre det lettere å slå opp senere. Boka viser en rekke bilder og beskrivelser av hoder og nebb samt vinger og stjerter. Nebbet forteller hvordan fuglen lever. Kan du se hvordan den får i seg føde, har du kommet et stykke på vei. Trekryperen har for eksempel et tynt, spist og buet nebb for å komme inn under barken der den plukker i seg småkryp. Kjernebiteren har et kraftig nebb og kan knuse harde kirsebærsteiner.

Få lyd med qr-koder
Boka beskriver også fuglene på «vanlig» vis, om enn kortfattet, om flukt, atfred, biotop og forvekslingsarter. Du finner QR-koder som kan scannes med mobilen for å høre fuglenes sang og stemme. Lars Gejls bok Fuglekikking er en helt unik bok for deg som vil bli en fuglekikker som vet hva du kikker på. Den er dessuten et utmerket supplement til andre ordinære felthåndbøker.

Fakta